keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

BarStarzz-workshop Gymillä

Nyt on taas opittu uutta. Olin viime viikon keskiviikkona Gymillä BarStarzz-workshopissa, jonka veti Ed Checo. Jos BarStarzz ei ole tuttu, tsekkaa vaikkapa tämä video:


Ed näkyy videolla kohdasta 2:18. Hulluja temppuja. Juuri sellaisia, joita olisi ihan mielettömän siistiä pystyä itsekin tekemään. 

Mitään näin vaikeaa emme kuitenkaan workshopissa tehneet. Workshop kesti kaksi tuntia, ja alkoi kevyellä alkulämmittelyllä. Vähän nivelten pyörittelyä ja muutamat haarahypyt. Sen enempää ei tarvinnut, koska aloimme tehdä liikkeitä ihan helpoista variaatioista, ja siirryimme pikkuhiljaa vaikeampiin. 

Ed huolehti, että kaikkia liikkeitä kokeillaan vain muutaman toiston verran, ettemme turhaan väsyttäisi itseämme. Workshopin tarkoitus ei ollut vetää itseään piippuun, vaan oppia tekniikkaa.

Aloitimme punnerruksilla. Ensin muutama ihan tavallinen, sitten kapea asento, leveä asento, timanttipunnerrus, sivulle punnerrus, yhden käden punnerrus, taputuspunnerrus, jne.. Olen kovin ylpeä itsestäni, kun pystyn tekemään taputuspunneruksia. Mutta jälleen uusia haasteita löytyy nurkan takaa heti, kun jotain opit. Seuraava askel on taputtaa selän takana. Siihen en vielä pysty.

Seuraavaksi teimme pistoolikyykkyjä ja leuanvetoja. Pistoolikyykyt menivät yllättävän hyvin. Olen yleensä niissä todella huono. Mutta silti jouduin vähän vetämään itseäni kädellä ylöspäin, jos menin ihan alas saakka. Kun pistoolikyykky alkoi sujua, se yhdistettiin yhden jalan hyppyyn korokkeelle, samoilla vauhdeilla. Pelottavaa, mutta onnistui. Woohoo! Leaunvedoissa kokeilimme taas kaikenlaisia erilaisia variaatioita: myötäote, vastaote, leveä ote, kädet aivan yhdessä, kädet ristissä, toinen käsi myötäotteella ja toinen käsi vastaotteella, jne.. Hauskaa! Jos joskus perusote ei huvita, voi lähteä leikkimään variaatioilla.

Minä ja Ed
Ja sitten niitä jänniä! Valitettavasti en tiedä näiden suomenkielisiä nimiä: muscle up ja back lever ja kaikki mahdolliset variaatiot niistä. Muscle up oli minulle vielä turhan raskas. Pienellä pompulla lattialta onnistui. Haluaisin tämän kuitenki oppia, koska se on vaan niin cool. Eli treeniä treeniä! Parastahan BarStarzzissa on, että näitä juttuja voi harjoitella missä tahansa leikkitelineessä jossain ulkona.

Workshop oli mielestäni todella hauska ja hyödyllinen. Ed antoi paljon variaatioita helpoista supervaikeisiin. Nyt kun portaat ovat tiedoissa, voi aloittaa oman treenin itselle sopivasta tasosta ja siirtyä sitten eteenpäin, kun alkaa sujua.

Sellaista tällä kertaa.. 

5 kommenttia:

 1. Kuulostaapa mahtavalta! Noita streetworkout -liikkeitä olisi kyllä niin hienoa osata, tuo muscle up ois kyllä nimenomaan cool, sitä olen joskus voimistelurenkailla itsekseni kokeillut (ja karusti failannut). Muistelisin muuten, että suomeksi toi muscle up ois niinkin "looginen" kuin palomiespunnerrus :D

  VastaaPoista
 2. Olisi kiva lukea taas kuulumisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän muistaa kirjoitella taas joku päivä. :)

   Poista
 3. Heipsulivei!
  Nyt ois tarjolla tämmöstä ystävällismielistä ja lempeetä haastetta aivan tuolla kaiken horinan lopussa :)
  http://monkeytimezh.blogspot.fi/2014/08/kollektiivista-tankolusmuilua-vai-mita.html

  VastaaPoista