torstai 1. toukokuuta 2014

SUP Fit -kokeilu Erimoverilla

Hauskaa vappua! 
Kohta lähden jatkamaan vapunviettoa Ullanlinnanmäelle, mutta sitä ennen vähän tarinaa uudesta lajikokeilusta. 

Blogiani lukeneet varmasti muistavat useat postaukseni SportSetteristä, jonka tyytyväinen asiakas olen ollut viime vuoden maaliskuusta saakka. Viime viikolla minulta kysyttiin, haluaisinko kokeilla SportSetterin uutta mobiilisovellusta ilmaiseksi. No tietysti! Palvelun tiedän jo loistavaksi, ja sovelluksena homma toimii varmasti vieläkin sujuvammin. Latasin sovelluksen kännykkään ja lähdin kokeilemaan pitkästä aikaa uutta lajia: SUP Fit -tuntia, jonka järjesti Erimover.


Erimoverilla on paljon erilaisia vesiliikuntatunteja, mutta myös tavallisia lattiatunteja. Tunteja löytyy kaikenikäisille taaperoista senioreihin. Toimintaa on ympäri Suomea, ja ymmärtääkseni kaikki tunnit pidetään vuokratiloissa. Palvelut ovat kurssimuotoisia, mutta tunneille voi ilmoittautua myös kertamaksulla lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info (at) erimover.fi. Tuossa alla näkyy esimerkiksi Helsingin aikuisten tuntien tarjonta. Muut paikat löydät joko selailemalla sivuilta tai helpommin kirjautumalla varauspalveluun. 


SUP Fit -tunti pidettiin Hotelli Haagan uima-altaalla. Lahjoitin SportSetter-passini myös kaverilleni, jotta pääsimme yhdessä kokeilemaan. Jännitän aina kaikkea uutta, josta en tiedä mitään, joten on turvallisempi olo kaverin kanssa. Heh. Pukeutumisohjeeksi annettiin joko uimapuku tai kevyet, puhtaat liikuntavaatteet. 

SUP-laudat raahattiin varastosta uima-altaaseen ja siinä sitten yritettiin pysyä pystyssä altaan reunoihin ja kavereiden lautoihin törmäilystä huolimatta. Olen kokeillut SUP-lautaa kerran aiemmin, kun viime kesänä meloin laudan päällä seisten pienen lenkin Lauttasaaren suunnalla, myöskin SportSetter-passilla. Tästä huolimatta olin aivan paniikissa astuessani ensimmäistä kertaa laudalle. Tai lähinnä nuo äkilliset tömähdykset altaan reunoihin aiheuttivat pelkoa. Ja pienessä altaassa siltä ei voinut välttyä. Heti kuitenkin piti lähteä kyykkäämään ja jopa nousemaan välillä varpaille. Huh! Hyvinhän siellä päällä pysyy, jos on vain rentona ja antaa veden viedä. Alkulämmittelyjen lisäksi tuntiin kuului tasapainoharjoituksia, lihaskuntoa ja venyttelyä. Tasapaino-osiossa yritettiin pysyä laudan päällä yhdellä jalalla ja liu'utella toista jalkaa eteen ja taakse. Vaikka harrastan hyvää tasapainoa vaativia lajeja, olin laudan päällä aivan hukassa. Jalkapohjia alkoi jo särkeä, kun pienet lihakset yrittivät etsiä tasapainoa. Lihaskunto-osuudessa teimme mm. yhden käden soutua laudan takaosassa kiinni olevan kuminauhan avulla. Lisäksi ihan tavalliset vatsalihasliikkeet ja punnerrukset onnistuivat laudan päällä. Hurjinta taisi olla liike, jossa seisoma-asennosta mentiin mahalleen, noustiin ylös, hypättiin ja sitten selinmakuulle. Hauskinta taas marssiminen leveässä haara-asennossa, jolloin lauta keinui puolelta toiselle ja saimme aikaiseksi huimat aallot.


Päälläseisontaa kokeilin ihan omin päin tunnin jälkeen.
Vaikka olin kovin jännittynyt puolet tunnista, oli SUP Fit minusta silti todella hauskaa. Tällaista tuntia olisi hauska kokeilla jossakin avovedessä, mikä onkin mahdollista kesällä. Jäykkyyteni aiheutti nimittäin pelko siitä, että lyön pääni altaan reunaan tai kaadun jonkun kanssajumppaajan päälle. Muutenhan veteen putoamista ei tarvitse pelätä. Se voi olla jopa hauskaa. Putosin tunnin aika kerran laudalta - muut yhtä kohtalotoveria lukuunottamatta pysyivät koko tunnin kuivana. (Viime vuonna kahden tunnin melontaretken aikana en pudonnut kertaakaan.) Hauska tunti, ei liian rankka, mutta tasapainoa ylläpitävät lihakset ovat kovassa käytössä koko tunnin ajan. Menisin ehdottomasti uudelleen.

Tunnin jälkeen kokeilin itsekseni päälläseisontaa:


Jalat haarassa pysyy vakaasti.
Jalat liian nopeasti kohti kattoa.
Ja kuperkeikka veteen.

Lyhyesti vielä mobiilisovelluksesta. SportSetter-sovellus on juuri lanseerattu ja toimii tällä hetkellä vain iPhonella. Sovellus löytyy AppStoresta hakemalla SportSetter. Kun sinulla on aktiivinen tili, voit valita haluamasi passit itse. (Selaimella käytettynä ei ole tätä mahdollisuutta, vaan saat passit täyttämäsi profiilin perusteella.) Sovelluksella voit selailla eri aktiviteetteja ja aktivoida haluamasi passin milloin vain. Kun pääset liikuntapaikkaan, avaat passin tiedot sovelluksella, kirjaudut sisään palveluun (check-in) ja näytät avautuvan näkymän vastaanotossa. Kätevää!

Muilla älypuhelimilla voit käyttää SportSetter-palvelua selaimen kautta ja lähettää passin omaan sähköpostiisi. Sähköpostista voit avata passin kännykällä ja pääset samantyyppiselle sivulle, jossa voit kirjautua sisään palveluun ja näyttää avautuvan näkymän vastaanotossa. Tätä tapaa käytin ennen mobiilisovelluksen lanseeraamista ja sekin oli kätevää. (Siinä oli myös vähän coolimpi check-in-näkymä, josta oli kiva ottaa screeshot blogikuvitusta varten.)

Seuraavaksi voisin kokeilla saunajoogaa, lockingia tai vaikka allaspyöräilyä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti