sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Välikatsaus uudenvuodenlupauksiin

Haluan aina välillä palata uudenvuodenlupauksiini ja katsoa, miten olen edistynyt, vai olenko edistynyt ollenkaan. Nyt voisi olla aika ensimmäiselle välikatsaukselle. Mitään kuvia ei nyt tähän hätään ole, enkä aloita oman naamani, kroppani tai ruokani kuvaamista, joten tämä menee nyt näin. 

Eli miten on tähän mennessä sujunut?

1. Tipaton tammikuu.
Tipaton tammikuu oli lähes menestys. Speksikaronkka 18.1. oli ensimmäinen paikka, jossa tuli edes mieleen alkoholin juominen. En juonut. Mutta 25.1. lipesin. Juhlistimme Vertical Clubilla tilojen laajentumista, ja otin yhden lasin skumppaa. Siinä se sitten meni. Mutta se ei oikeastaan aiheuta minussa minkäänlaisia tunteita. Skumppalasillinen juhlan kunniaksi on ihan ok, mutta siideriä en olisi ottanut. 

2. Vuoden loppuun mennessä saan bielmanissa jalasta kädellä kiinni. 
Tätä tavoitetta kohti en ole työskennellyt ollenkaan. Ilmajoogatunneilla kokeilen aina inversiossa saada jalasta kiinni, mutta ei mitään sen enempää. 

3. Spagaatit venyvät vihdoin pohjaan saakka.
No se toinen taitaa lähes pohjassa jo ollakin. Loukkaantunut puoli ei mene enkä halua kovin kovaa yrittääkään, etten aiheuta itselleni entistäkin pahempia ongelmia. 

4. Opin seisomaan käsillä kepeillä.
Joka käsinseisontatunnilla olen ahkerasti harjoitellut. Ongelmia aiheuttaa se, etten uskalla ponnistaa kepeille kovalta alustalta vaan tarvitsen vähän pomppuapua. Tässäkin olen nimittäin traumatisoitunut, kun olen kaksi kertaa vetänyt toisen kepin irti alustasta ponnistaessani. Onneksi molemmilla kerroilla opettaja on ollut nappaamassa kiinni. Haluaisin käsinseisontatelineen, jossa kepit on hitsattu kiinni alustaan, niin ei tarvitsisi pelkoja vastaan taistella.

5. Kuvaan joka kuukausi vähintään yhden tankotanssifreestylen.
Tammikuulta ei tullut freestyleä, mutta helmikuuta on vielä jäljellä. Elämä tuntuu taas jälleen kerran olevan hieman liian kiireistä. 

6. Saan 12 leuanvetoa.
Yhtään leuanvetoa en ole tämän vuoden puolella tehnyt. Tai no ehkä rengastrapetsituntia ohjatessani olen näyttänyt esimerkin. 

7. Kokeilen viittä uutta urheilulajia.
Tilanne on tällä hetkellä 0/5, mutta eiköhän nämä tule täyteen vuoden loppuun mennessä. 

8. Teen vähintään 5 käsinseisontaa joka päivä.
Muistin tämän lupauksen 15 päivää. Sitten yhtenä päivänä unohdin, harmistuin ja luovutin. Sen jälkeen olen yrittänyt kaksi kertaa aloittaa uudelleen. Kolmas kerta toden sanoo? Jos aloitan tänään vielä kerran uudelleen?

9. Esiinnyn ainakin neljä kertaa.
Esiintymismahdollisuuksia ei ole vielä tullut vastaan. Jyväskylässä olisi yksi tapahtuma maaliskuun loppupuolella, mutta katsotaan nyt, pääsenkö sinne. Yksin en viitsi lähteä niin pitkälle. Tylsää ja kallista. Circus Helsingin Open staget ovat tainneet nyt profiloitua ammattilaisten hommiksi. Viitsiikö sitä tällainen amatööri edes ilmoittautua mukaan, kun kanssaesiintyjinä olisi mm. Race Horse Company ja muita ympäri maailmaa esiintyviä ammattilaisia. 

10. Opettelen koreografiakuntoon (eli todella varmaksi) seuraavat tankotanssiliikkeet:
-väärän puolen handspring
-väärän puolen aysha kaikilla otteilla
-machine gun
-ilmaolkanousu
-pyörivä olkanousu
-outvert
-deadlift
-iron x
-marion amber
En ole kyllä näitäkään tainnut mitään treenata, kun en ole tangolle edes kovin monta kertaa päässyt. Lahjomaton HeiaHeia paljastaa, että tällä hetkellä on takana vasta 9 tankotanssitreeniä tämän vuoden puolella. Sirkusta taas on tuplasti enemmän. Tankotanssitunteja on kyllä tullut ohjattua, mutta niitähän en merkkaa HeiaHeiaan, joka on omien treenieni päiväkirja. Miksi siis merkkaisin sinne toisten treenejä, hehe. 

Bonuslupaus: Päivitän blogia ahkerammin.
No… Jokainen näkee tilanteen itse. 

Yhteenvetona ei siis näytä kovin valoisalta vielä näiden lupausten toteutuminen. Onneksi on kuitenkin vielä reilu 10 kuukautta aikaa. Valitan koko ajan liian vähäisiä treenimääriäni, mutta salaa olen onnellinen, että olen osannut vihdoinkin ottaa rennommin. Ei saa murskata itseään kaiken tekemisen alle. Nyt on näin, niin kuin ihana Jenny sanoisi. Jennyllä on muuten aivan mahtavia kirjoituksia onnellisuudesta ja yleensä elämänhallinnasta. Paljon olen näitä asioita itsekin pohtinut ja Jennyn kirjoitukset ovat avanneet silmiäni vielä lisää. Käykääpä lukemassa!

2 kommenttia:

  1. Hei mitä täällä jkl on maaliskuussa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matalan kynnyksen esiintymisjeejee vol. 2 Ready. Set. Pole!:lla.

      Poista