torstai 2. tammikuuta 2014

Uudenvuodenlupaukset 2014

Minusta oli hauskaa käydä läpi viime vuodenvaihteessa tekemiäni lupauksia, joten haluan tehdä jälleen uudet vuodelle 2014. Mielestäni uudenvuodenlupaukset ovat ensisijaisesti hauskaa hömppäilyä enkä ota niitä kuolemanvakavasti. Jos nyt lupaan jotain enkä siinä onnistu, en pidä itseäni mitenkään huonompana ihmisenä tai lupauksia turhina. Mutta todennäköisemmin haaveet toteutuvat, kun ne ovat itsellä selkeinä mielessä. Silloin alat alitajuisesti ohjata itseäsi niitä kohti. Minulla on viime vuonna ollut vahva tunne, että saan sen, mistä uskallan haaveilla. Unelmista voisin kirjoittaa laajemminkin, mutta mennään nyt niihin lupauksiin. Kuvituksena treenikaverini M:n ottamia kuvia Vertical Clubin pikkujoulujen kenraaliharjoituksesta. 


1. Tipaton tammikuu.
En ole ennen kokenut tipatonta tammikuuta tarpeelliseksi, koska en muutenkaan juo kovin paljon alkoholia. Mutta olen nyt jo pitkään pohtinut sen jättämistä kokonaan. Olkoon tämä vaikka koeaika. 

2. Vuoden loppuun mennessä saan bielmanissa jalasta kädellä kiinni. 
En tiedä yhtään, miten realistinen tämä tavoite on. Että onko minun fyysisillä ominaisuuksilla edes mahdollista venyttää bielman aikuisiällä. Kirjoitin tarkoituksella "kädellä" enkä "käsillä". Ajattelin sen olevan realistisempaa, koska näen usein muiden saavan vain yhdellä kädellä kiinni jalasta ja toisella kädellä pidetään toisesta ranteesta. 


3. Spagaatit venyvät vihdoin pohjaan saakka.
Tässä ollaan jo todella lähellä. Loukkaantunut puolikin alkaa jo pikkuhiljaa olla siinä kohdassa, jossa se ennen loukkaantumista oli. Sivuspagaattia lupaan jälleen vain parantaa.

4. Opin seisomaan käsillä kepeillä.
En sano mitään aikaa, kuinka kauan minun täytyy kepeillä pysyä, mutta sen verran, että voin sanoa pysyneeni.


5. Kuvaan joka kuukausi vähintään yhden tankotanssifreestylen.
Kuvaan tällä hetkellä harmillisen vähän videoita. Olisi kiva nähdä, miten tässä lajissa koko ajan kehittyy ja edistyy. Videoilta tilannetta pystyisi seuramaan kaikista helpoiten. Ja vuoden lopuksi voisi tehdä vuosikoosteen.

6. Saan 12 leuanvetoa.
Kesän lopussa, kun olin ahkerasti käynyt salilla, sain parhaimmillani 9 leukaa. Eilen sain vain 5. Tosin lähes kahden tunnin puolapuu- ja käsinseisontatreenin jälkeen. Naisten leuanvedon suomenennätys on 24 toistoa.


7. Kokeilen viittä uutta urheilulajia.
Viisi voi olla aika kunnianhimoinen tavoite. Varsinkin, kun viime vuonna kokeilin jo niin montaa uutta.  Mutta luotan, että SportSetter tuo eteeni paljon uusia mielenkiintoisia kokeiluja.

8. Teen vähintään 5 käsinseisontaa joka päivä.
Tämän melkein näen kosahtavan heti alkuunsa, mutta otan tämän haasteena. Pidätän oikeuden olla seisomatta käsilläni, jos olen esimerkiksi niin kipeä, että ylösalaisin oleminen sattuu päähän, tms.


9. Esiinnyn ainakin neljä kertaa.
Tarkoitan siis tankotanssi- tai rengastrapetsiesityksiä. Tai miksei joku muukin akrobaattinen tai tanssillinen esitys, jos sellaisen onnistun väsäämään. En uskalla kovin suurta esiintymismäärää lupailla, kun mahdollisuuksia on aika vähän. Ainakin Vertical Clubin kevät- ja joulujuhla ja Circus Helsingin Open stage -illat. Jos tiedekuntamme tänä vuonna järjestää speksin, olen todennäköisesti siinä mukana tanssijana, mutta lasken tähän mukaan vain soolo- tai duoesitykset.

10. Opettelen koreografiakuntoon (eli todella varmaksi) seuraavat tankotanssiliikkeet:
-väärän puolen handspring
-väärän puolen aysha kaikilla otteilla
-machine gun
-ilmaolkanousu
-pyörivä olkanousu
-outvert
-deadlift
-iron x
-marion amber

Noniin, siinä olisi taas tälle vuodelle tavoitteita. Katsotaan, miten pärjään! Ja nyt tekemään tämän päivän viisi kässäriä! (Vaikka illalla Circus Helsingin uudenvuoden leirillä saattaa tulla tehtyä pari lisää..)

Ainiin..
Bonuslupaus: Päivitän blogia ahkerammin.
Viime vuonna kirjoittelin blogia keskimäärin reilu 3 kertaa viikossa. Tämä johtuu erityisesti alkuvuoden ahkeruudesta, mutta jospa yrittäisin saada keskiarvon nostettua neljään kertaan viikossa.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa haastavilta lupauksilta, mutta haasteita on hyvä olla :) En ole varma oonko kommentoinut tänne aiemmin, mutta kiva entisenä tankoilijana lukea juttujasi. Toivon siis, että blogin suhteen tavoitteet täyttyvät ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, haasteet tekevät elämästä kivaa! ;) Kiitos kivasta kommentista.

      Poista