tiistai 28. tammikuuta 2014

Treeniviikko 4/2014

Maanantai 20.1.
PowerPole (1 h)

Tiistai 21.1.
Aerial Yoga Lempeä (1 h)
Käsinseisonta (1 h 30 min)
Sirkus Huiman vapaat treenit (30 min)

Keskiviikko 22.1.
Contortion (1 h)

Torstai 23.1.
Lepo

Perjantai 24.1.
Lepo

Lauantai 25.1.
Tankotanssi vapaat treenit (1 h)

Sunnuntai 26.1.
Lepo


Yhteensä: 6 h


Kuvassa ensinnäkin pieni kurkistus siihen, mitä sirkuksen käsinseisontatunnilla esimerkiksi tehdään. Lähtöasento on tuossa, ja siitä lähdetään hitaasti vaihtamaan jalkojen paikkoja. Tarkoitus olisi, ettei kumpikaan jalka missään vaiheessa osu mihinkään. Lähtöasennossa kun toinen jalka on suoraan edessä, täytyy muuta kroppaa viedä vähän selän puolelle, jotta painopiste pysyy keskellä. Kun jalkojen paikkaa lähdetään vaihtamaan, täytyy etummaisen jalan liikkua kohti keskipistettä paljon nopeammin kuin taaemman jalan, jotta ne olisivat keskipisteessä samaan aikaan. Tätä tehtiin taas viime tunnilla, ja muistin ja kehtasin viimein pyytää treenikaveriani ottamaan edes tämän yhden kuvan blogia varten. Kehtaamisessa täytyy vielä tsempata enemmän.

No, viikko lähti käyntiin reippaasti, ja näytti jo siltä, että kahden viikon hölläilyn jälkeen olisi taas hyvä treeniviikko. Gymin PowerPolen kevätkausi alkoi maanantaina, ja pääsin heti ensimmäiselle tunnille mukaan. Jee jee! Teimme alkulämmittelyksi parkourhippaa ("ei saa koskee maahan") sekä hieman kärrynpyöriä, kuperkeikkoja ja muuta hauskaa. Sen jälkeen lähti taas perinteinen "kiertoharjoittelu". Rengastrapetsia, tankoa, puolapuita, ilmapatjaa, tasapainolautaa, puomia ja käsinseisontaa. Oli mielettömän kivaa näin pitkästä aikaa. Olisin melkein voinut maksaa kausimaksun nyt kevääksi, kun en joudu enää olemaan niin paljon iltatöissä. Mutta kertamaksuilla mennään. Kertamaksu Gymille on 20 €, ja yleensä aikuisten tunneille mahtuu kertakokeilijoita. 

Tiistaina kävin ihanan rentouttavassa aamuilmajoogassa Vertical Clubilla. Oli todella kivaa vaihtelua, kun tunnin vetikin tällä kertaa toinen ohjaaja. Tunti oli virkistävän erilainen. Taas edellisiltana manasin aamuherätystä, mutta aamujoogan jälkeen on aina hyvä fiilis. Illalla oli Circus Helsingillä käsinseisontatunti, joka ei tällä kertaa ollut niin kiduttava. Mutta olenko maininnut, että meillä on käsinseisonnassa ihan parhaat opettajat? Ehkä muutaman sataa kertaa, mutta se on niin totta. Jostain syystä Osmo ja Kristiina saavat minusta irti jotain, jonka olemassaolosta en ole edes tiennyt. Hämmentävää ja upeaa.

Keskiviikon Contortion-tunnilla keskityttiin erityisesti spagaattivenytyksiin. Käsittämätöntä, miten paljon olen kehittynyt venyvyydessä. Kiitän siitä ensisijaisesti Vertical Clubin Aerial Stretching - ja Contortion-tunteja. Olen käynyt tunneilla aina, kun olen päässyt. Venyttely kotona - blääh. Venyttely kankaiden avulla Aerial Stretchingissä tai hauskojen trikkien kaverina Contortionissa - erittäin jees. 

Torstain ja perjantain täyteen ohjelmaan ei mahtunut yhtään treeniä. Lauantaina jaksoin lähteä vapaisiin treeneihin, kun sain yhden treenikaverin houkuteltua mukaan. Kovin kovaa houkuttelua ei kyllä vaadittu. "Lähetkö vapaisiin treeneihin Verticalille?" "Oon kyllä menossa sirkuksen vapaisiin treeneihin kaheks tunniks." "No kyllähän siihen nyt yhen polen jaksaa alle." "Totta. Tuun." 

Sunnuntaina olin suunnitellut tekeväni illalla tankotreenin, mutta päätinkin, että haluan mieluummin viettää aikaa avopuolisoni kanssa. Päädyinkin siis sohvalle elokuvailtaa viettämään, ja treeniviikko jäi taas hieman löysäksi. Tällä kertaa keskityttiin henkiseen hyvinvointiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti