sunnuntai 12. tammikuuta 2014

SuperLauantai @ EtnoFitness

Tutustuin EtnoFitnessiin viime vuonna SportSetterin kautta, kun sain paikkaan viiden kerran kortin. Sen jälkeen olen seurannut heidän Facebook-sivuaan, jonka kautta sain tietää SuperLauantaista. SuperLauantai on kaikille avoin ja tarjolla on tanssitunteja joka lähtöön. Voit valita itsellesi niin monta tuntia kuin haluat eivätkä hinnatkaan päätä huimaa. 1 tunti 10 € / 2 tuntia 14 € / 3 tuntia 19 € / 4 tuntia 24 €. Tämän lauantain tunneista ainakin sai vielä opiskelija-alennuksen, jolloin varaamani kolme tuntia maksoivat vain 16 €. Valitsemani tunnit olivat Funky Street, Super 90's Dance Party ja Dance Fusion. 

Alkuverryttelyä

Menin kuitenkin vain kahdelle viimeiselle tunnille, koska pääsin edellisiltana nukkumaan aivan liian myöhään myöhästyttyäni kotimatkalla töistä kahdesta eri bussista. Nyt päätökseni ehkä vähän harmittaa. Olisinhan varmasti selvinnyt yhden päivän vähemmilläkin unilla, varsinkin kun tänään sunnuntaina kalenterini on täysin tyhjä. No, sitä on turha enää harmitella.

EtnoFitnessille päästyäni törmäsin aina niin pirteään Monnaan. Tutustuin häneen viime vuonna, kun me molemmat olimme mukana Lorna Janen Extreme Run -juoksutiimissä. Meillä on myös sama työpaikka, ja hänkin kirjoittaa treeniaiheista blogia nimeltä Monna treenaa. Monnalla oli mukanaan GoPro-kamera, jonka hän oli asettanut ottamaan kuvia 10 sekunnin välein. GoPro ei ihan pysynyt mukana vauhdikkaassa menossamme, mutta tuli sieltä pari ihan kivaa kuvaa. Postauksen kuvituksesta kiitos siis Monnalle.

Olin ainut, joka tunnusti tunnistaneensa seuraavaksi tanssittavan
biisin tanssiliikkeistä. Spice Girls - Stop.

Ensimmäinen tuntini oli siis Super 90's Dance Party. Musiikkivalikoimaan kuului 90-luvun hittejä mm. Spice Girlsiltä, Backstreet Boysilta, MC Hammerilta ja Ricky Martinilta. Tunti eteni siten, että ensin harjoittelimme hitaampaan biisiin joltain musiikkivideolta tuttuja liikkeitä. Sen jälkeen yhdistimme liikkeet oikeaan biisiin. Esimerkiksi ensin harjoittelimme Spice Girlsin Stop-musiikkivideon liikkeitä Spice Girlsin johonkin hitaampaan biisiin, ja seuraavaksi tanssimme oikean biisin tahtiin. Tunnin kohokohta oli tanssia BSB:n hauskaa Everybody (Backstreet's Back) -koreografiaa. Koreografiat olivat tietysti yksinkertaistettuja versioita, koska aikaa oli vain 50 minuuttia, ja kävimme läpi useita biisejä. Hymy oli herkässä koko tunnin ajan, ja olihan se hauskaa kuunnella ja tanssia 90-luvun klassikoita ihan luvan kanssa.


Toinen tuntini oli Dance Fusion, jossa pääsimme tekemään ihan kunnon koreografiaa. Aluksi fiilistelimme erilaisia tanssityylejä, kuten lattareita, hiphopia ja nykytanssia. Teimme muutamia lattian poikki -harjoituksia ja harjoittelimme eri tanssilajien perusliikkeitä. Sitten siirryimme koreografian pariin. Opettaja oli luonut hauskan country-tyylisen nykytanssipätkän. Tykkäsin paljon. Rakastan tanssimista ja on niin ikävä tunneille. Tosiasia on, että raha ja aika ei riitä kaikkeen, mitä haluaa tehdä. Onneksi näitä mahdollisuuksia yksittäisille kokeiluille tulee aina silloin tällöin. 


Seuraavat EtnoFitnessin SuperLauantait ovat 1.3. ja 3.5. Päivämäärät siis ylös, jos kiinnostuit. Tanssimaan pääsee kyllä jo sitä ennen esimerkiksi viiden kerran kortilla. EtnoFitnessillä on valtava valikoima tunteja, joilla pääsee tanssimaan ja pitämään hauskaa. Koreografiat ovat usein helppoja, joten tunnit sopivat hyvin aloittelijoille ja jonkun verran tai silloin tällöin tanssia harrastaneille.

5 kommenttia:

 1. Hei tuli muuten mieleen, että kun sun ansiosta tutustuin Lorna Janen vaatteisiin, niin oothan huomannu että nyt on paljon vaatteita alessa XS-kokosina? Ostin ite yhen inspiraatiotopin kun oon niitä sillä silmällä kattonu, ei vaan oo koskaan raaskinu ostaa, mut nyt oli hintaa 27 € plus toimituskulut. Pitää vaan toivoa että tuo XS ei oo liian pieni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, huomasin. Mulla oli jo ostoskorissa yks inspiraatiotoppi ja yhet urheiluliivit, mutta en sitten tilannut, kun vuoden alussa tulee aina niin paljon urheilumaksuja ja tänä vuonna bonuksena mätkytkin. Mutta jos ne mun valinnat vielä on siellä nettikaupassa, niin ehkä ne oli tarkoitettu mulle? ;)

   Poista
  2. Joo, olihan ne siellä vielä tarjolla, eli pistin tilauksen menemään... ;)

   Poista
 2. Oli kyllä niin huiput tunnit!! :) Ja oli tosi kiva taas nähdä pitkästä aikaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, maaliskuussa toivottavasti pääsee taas!

   Poista