sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Jatkuu: Circus Helsingin uudenvuoden leiri 2014

Sirkusleirin viimeinen päivä oli ja meni. Päivästä tallentui vain yksi kuva, mutta se on mielestäni sitäkin hienompi!

Jatkoin loppuun saakka kinkunsulatuslinjalla lämmittelyissä. Eilinen ei vaan enää ollutkaan niin rankka. Ja toisaalta taas "me naiset" -lämmittelyyn osallistuneet kokivat omansa aika raskaana. Ajattelimme, että meitä on jekutettu, mutta lopulta syy olikin se, ettei "me naiset" -lämmittelyiden ohjaaja ollut tietoinen, että siellä puolella täytyisi vetää rauhallisemmin. Alkulämmittelyihin kuului tällä kertaa jo aika tiukat venyttelyt. Olin aika tyytyväinen venyvyyteeni. En tiedä, olenko yhtäkkiä vetreytynyt vähän nopeammin vai alanko vaan nyt vasta huomata sen. Olen kyllä käynyt ahkerasti venyttelytunneilla.. Mutta tosi kiva huomata, että aikuisenakin voi alottaa nollasta ja saada itsensä spagaattiin.

Lauantain ensimmäisessä blokissa valitsin kärrynpyörät. Muut vaihtoehdot eivät tällä kertaa houkutelleet ollenkaan, joten valinta oli helppo. Teimme aluksi erilaisia kärrynpyörään valmistavia harjoituksia ja sitten kärrynpyöriä eri tyyleillä. Sen jälkeen rakennettiin erilaisia pisteitä. Yhdellä pisteellä tehtiin arabialaisia airtrackilla esteiden yli. Toisella pisteellä pitkiä kärrynpyöriä maton yli. Kolmannella kässäripomppuja lattialta maton päälle. Ja neljännellä pisteellä, johon itse juutuin lähes koko ajaksi, tehtiin kärrynpyöriä kahden pystyyn käännetyn maton välissä. Siis sellaisessa ahtaassa käytävässä. Hyi että! Olen aina tarvinnut itselleni ainakin puolitoista metriä tilaa molemmille puolille, jotta uskallan tehdä kärrynpyörän kunnolla, joten tämä oli oikeasti todella todella kuumottavaa. En meinannut aluksi uskaltaa ollenkaan ja pari ensimmäistä kertaa pyllähdin pepulleni, kun paniikinomaisesti koukistin jalat kesken liikkeen. Pikkuhiljaa homma alkoi sujua, mutta ei siitä rentoa tullut missään vaiheessa. Sanoinkin leikkisästi, että tämä oli pelottavinta, mitä olen tänä vuonna tehnyt. Ja se on kyllä ihan totta. Mutta kyllä pelkojen voittamisesta tulee hyvä fiilis.


Toisessa blokissa valitsin köyden alkeet. Niin kuin eilen kerroinkin, olen jonkun verran oppinut tekemään kankailla joskus kauan sitten. Osaan ehkä kolme temppua ja tietenkin kiipeämisen. Jonkunlaista hyötyä on kuitenkin tankotanssi- ja rengastrapetsitaustasta, joten osasin harjoiteltavat temput aika hyvin. Ainoastaan sakset tuottivat vaikeuksia, mutta kyllä nekin välillä onnistuivat. Nyt opin uudenlaisen kiipeämistyylin (vähän niinkuin kaksoskiipeäminen tangolla: polvitaive köyteen ja kiipeäminen yli), sammakkopudotuksen ja "kärrynpyörän". Kärrynpyörässä tehtiin samanlainen alku kuin sammakossa, mutta häntäpää köydestä tuleekin kainaloon, köysi siirretään yläjalan polvitaipeesta päkiällä ja otetaan köyden yläosa toiseen kainaloon, vapaa jalka osoittaa alas, sitten päästetään yläjalka irti, jolloin putoaa roikkumaan köysi kainaloissa. Hieman näyttävämmän tempusta pystyi tekemään, kun kiersi köyden kerran vatsan ympäri. Nämä kun olivat kaikki tällaisia liikkuvia temppuja, niin en voinut ottaa kuvia.

Tässä vaiheessa loppui tunti, mutta käytimme treenikaverini kanssa vielä viimeisen vapaamuotoisen 45-minuuttisen köydellä. Opettajat näyttivät meille yllä olevassa kuvassa näkyvän hauskan paritempun. Toinen menee ylös sammakkoon ja kerää köyden häntäpään itselleen ylös, jolloin köydestä muodostuu keinu. Sitten toinen voi tehdä keinussa jotain jännää, esimerkiksi haararoikunnan niin kuin treenikaverini tässä. Tai sitten alamies voi olla puikkona ja ylämies alkaa vetää köyttä ylöspäin, jolloin alamies alkaa pyöriä vaakasuunnassa. Ylhäällä oleminen ei ollut kovin raskasta, mutta venytti kyllä sisäreidet kivasti auki. Ensimmäisellä kokeilulla venytys tuntui aika tiukalta, mutta toisella kerralla ehdin jo tottua.

Ihan mahtava leiri takana! Pitääkö tässä muka taas kesäkuuhun asti odotella, että pääsee seuraavan kerran? Onneksi sirkustuntini alkavat taas 14.1. Saatan alkaa tehdä ilma-akrotunneilla välillä köyttäkin..

P.s. Uudenvuoden lupauksista: tipaton tammikuu on pitänyt (wow!), spagaatti oli jo melkein pohjassa, käsinseisontaa kepeillä on harjoiteltu ja olen tehnyt joka päivä vähintään 5 käsinseisontaa. Jesh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti