sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Duo Kate & Pasi: Suhde

Kävimme viime viikon lauantaina sirkustreenikaverini kanssa katsomassa Duo Katen ja Pasin näytöksen Suhde. Kyseessä on 45-minuuttinen nykysirkusesitys, josta kerrotaan näin:

Pariakrobatia on kuin parisuhde. Toiseen on voitava luottaa täysillä.

Miten 50 kg painava nainen peittoaa 100 kg painavan miehen? Miten parisuhde toimii näiden kahden erikokoisen henkilön kohdatessa? Kumpi suhteessa johtaa ja kumpi tulee perässä? Miten parisuhde kahden ihmisen välillä rakentuu? Sirkustekniikat kuten pariakrobatia ja jongleeraus kommentoivat luottamusta toiseen ihmiseen, kinastelua, sooloilua ja yhteisten päämäärien saavuttamista, pieni pilke silmäkulmassa.


Kuva: hurjaruuth.fi

Kuulosti jo etukäteen ihanalta, ja ihana esitys olikin. Kehuin Katen ja Pasin saumatonta yhteistyötä jo kirjoittaessani Hurjaruuthin Talvisirkus Kosmoksesta. Niin taitavaa, niin hiottua, ja mielettömän hurjia temppuja. Hui!

Suhde esitteli sirkuksen keinoin erilaisia hetkiä parisuhteessa. Oli valtasuhteiden hakemista, yhteistyötä, riitaa, konflikteja ja ilon hetkiä. Mielestäni ihanin symboolinen hetki oli, kun Pasi innokkaasti tarjosi Katelle käsiään ponnahduslaudaksi hurjaa temppua varten, mutta Kate kieltäytyi. Hetken aikaa Pasi yritti suostutella Katea, mutta vasta kun Pasi asetteli lattialle alastulomaton, Kate suostui temppuun. Niinpä, ei aktia ilman suojausta!

Eläydyin vahvasti esitykseen. Parhaina hetkinä nauroin ääneen ja surullisina hetkinä kyynel teki tuloaan silmäkulmaan. Tämä pari vain toimii niin hyvin. Mutta ai että, mietin välillä, miten hullun vahvoja esiintyjien täytyy olla jaksaakseen vetää 45-minuuttisen shown pariakrobatiaa. Itse kun meinaan kuolla neljän minuutin tankoesitykseen.

Yritin etsiä netistä Suhteen seuraavaa esityskertaa, mutten löytänyt mitään. Mutta jos tulee vastaan, niin voin suositella. Esityksestä jäi todella hyvä mieli.

Traileriin pääsee tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti