torstai 26. joulukuuta 2013

Miten lupaukset toteutuivat?

Kirjoitin vuoden alussa blogiini 10 uudenvuodenlupausta. (Kielinatsi ei ole nyt ihan varma, onko se uudenvuoden lupaus vai uudenvuodenlupaus. Olen alkuvuodesta ollut näköjään eri mieltä kirjoitusasusta..) Lisäksi seurasin niiden toteutumista jo tammikuun lopussa. Mutta miten olen selviytynyt niistä vuositasolla?

1. Treenaan tangolla väärää puolta vähintään 2/3 siitä määrästä, mitä treenaan oikeaa puolta. Ainakin helpommissa liikkeissä. En uskalla luvata treenaavani saman verran, koska niin ei tule tapahtumaan.
Tammikuun lopussa olin tyytyväinen suoriutumiseeni. Ja on vasemman puolen treenaamisesta jäänyt tapa. Varsinkin alemman tason tunneilla. Guru-tunneilla vasemman puolen treenaus on edelleen aika vähäistä, mutta kyllä joitakin yksittäisiä liikkeitä tulee harjoiteltua molemmilta puolilta. Kombot ovat usein niin vaikeita, etten ole uskaltanut kokeilla heikompaa puolta. Kolmostason tempuista ja komboista useimmiten selviän molemmilta puolilta. 

2. Esiinnyn tangolla jossakin tapahtumassa.
Toteutunut! Kisasin Pole Debut -kisassa, esiinnyin samalla koreografialla Vertical Clubin kevätjuhlassa ja improsin uuden esityksen Vertical Clubin joulujuhlaan. Mistähän löytyisi lisää esiintymismahdollisuuksia?

3. Haen johonkin tankotanssikilpailuun, ja jos onni käy, osallistun johonkin tankotanssikilpailuun.
Toteutunut! Kuten ylempään kohtaan kirjoitin, kisasin Pole Debut -kisassa. 

4. Harjoittelen vakaan käsinseisonta-asennon, jossa pysyn pitkään. 
En kyllä edelleenkään pysy.. Mutta kehitystä on tapahtunut mielettömästi. 

5. Venyttelen spagaatin pohjaan saakka molemmilla jaloilla. Venyttelen myös sivuspagaatin paremmaksi.
Jossain vaiheessa spagaatit olivatkin pohjassa, mutta venyttelin niitä hieman epäterveellisesti kovan jalkatreenin jälkeen. Eilisessä postauksessa näkyi kuva spagaatin tilanteesta.

6. Käyn salilla kaksi kertaa viikossa.
No, tässähän se totuus näkyy. Yksi palikka kuvaa yhtä kuntosalikäyntiä, ja päällekkäin olevat palikat ovat saman viikon tapahtumia. Ja yksi vihreä risti tarkoittaa yhtä sairauspäivää. Elokuun loppuun saakka kävin keskimäärin 1,32 kertaa viikossa salilla. Syksyn alkaessa loppui salillakäynti, kun kaikki syyskiireet painoivat päälle, ja priorisoin itselleni rakkaampia lajeja.Toteutunut! Kirjoitin molemmista postaukset: Helsinki City Run ja Extreme Run Vantaa. Ja molempiin olen menossa myös vuonna 2014. 

8. Kokeilen jotakin uutta urheilulajia. 
Toteunut! Tässä on ollut kiittäminen ihanaa SportSetter-palvelua. Olen päässyt kokeilemaan mm. kahvakuulailua, boulderointia, etnotanssilajeja, hot joogaa, zumbaa, SUP-lautailua, itämaista tanssia ja yin joogaa. Linkit vievät postauksiin lajikokeiluista. Olen edelleen SportSetterin asiakas, mutta syksyllä on ollut vähän kiireisempää enkä ole kaikkia passeja päässyt käyttämään. Joulukuun passit taas sattuivat kaikki olemaan sellaisia, etteivät ne minua henkilökohtaisesti kiinnostaneet. Toivon parempaa onnea tammikuun passeihin! 

9. Harjoittelen Iron X:ää. (Oona Kivelän Iron X maailmanennätys.)
Toteutunut! Siinä mielessä, että harjoiteltu on. Ei se vielä täydellinen ole eikä pysy kovin kauan, mutta parempi kuin vuoden alussa. 

10. Ja lisäksi yritän, ihan oikeasti yritän, tehdä joka päivä muutaman käsinseisonnan ja spagaattivenyttelyt kotona.
Mikseivät tällaiset lupaukset ikinä onnistu..? No vähintäänkin olen tehnyt näitä ahkerammin kuin aiemmin.

Voisin kirjoitella uudet lupaukset vuodelle 2014, koska on tämä ihan hauskaa puuhaa. Tässä näkee myös kehityksensä, kun huomaa, mitä on itselleen asettanut tavoitteeksi ja millä tolalla asiat ovat nyt. Joulun syömiset ovat muuten saaneet minuun taas uutta urheiluintoa. Halusin ottaa joulun päivät levon kannalta, mutta huomenna viimeistään on pakko taas päästä tekemään jotain liikunnallista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti