perjantai 15. marraskuuta 2013

Blogihaaste: 11+11 faktaa minusta

Olen saanut muutaman päivän sisällä kaksikin eri blogihaastetta. En ole oikein sellaisten ystävä, koska epäilen, että ketään kiinnostaa lukea kirjoittamiani vastauksia. Mutta menköön nyt tällä kertaa, kun muutenkin on blogissa ollut niin tyhjää. Koitetaan kuitenkin pitää treenaiheisena. Ja epämiellyttävin osuus on ehkä se, että niissä usein täytyy haastaa muitakin vastaamaan samoihin kysymyksiin. Siihen vedän tällä kertaa rajan, ja tyydyn toteamaan, että te 11 bloggaajaa siellä, jotka haluaisitte tehdä tämän, teidät on haastettu!

Haastaja: Laura, Beauty Through Broken Glass 

1. Jokaisen haastetun tulee kertoa itsestään 11 faktaa.
2. Pitää myös vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 uutta kysymystä haastetuille.
4. Pitää haastaa 11 bloggaajaa, joilla on alle 300 lukijaa.

Kohta 1: 11 faktaa minusta

1. Rakastan käsinseisontaa. Rakastan sitä ehkä enemmän kuin tankotanssia, vaikka tankotanssi onkin päälajini. En ole siinä vielä kovin hyvä, mutta koska laji on niin vaativa, jokainen pienenpienikin edistysaskel antaa mieletöntä onnistumisen iloa. Katselen ihaillen käsinseisonnan jatkokurssilaisia, jotka harjoittelevat viereisessä tilassa samaan aikaan, kun minulla on ilma-akrobatiatunti. Olisinpa joskus yhtä hyvä. Voisinpa harjoitella käsinseisontaa joka päivä..


2. Rakastan venytellä parin kanssa. Ikinä yksin venytellessä ei pääse niin pitkälle kuin silloin, kun kaveri auttaa painamalla venytystä enemmän pohjaan. Jollain masokistisella tavalla se tuntuukin kivalta. 

3. Käyn Pole Guru -tunneilla, mutta supermies on minulle vaikea tankotanssiliike. Kyllä minä sen osaan, mutta se ei todellakaan ole sujuva enkä siksi tykkää siitä. Siitä syystä en myöskään harjoittele sitä koskaan, ellei ole pakko.

4. Ihailen Arnold Schwarzeneggeriä hänen saavutuksistaan, niin treenissä kuin elämässä. Ihan oikeasti. Ja Terminator-leffat ovat ihan parhaita. Olen nähnyt 12 Arnold-elokuvaa.5. No tämä ei nyt liity treenaamiseen, mutta edellisestä faktasta innostuneena täytyy kertoa, että olen jonkinasteinen leffafriikki. Nykyään ei ole enää kovin usein aikaa katsella elokuvia, mutta haaveilen siitä koko ajan. Aiemmin, vielä kotona asuessani, katselin monta leffaa viikossa. Eikä se vielä riitä. Minun täytyy myös jatkuvasti selailla IMDb:tä (Internet Movie Database), ja jokaisen katsotun elokuvan jälkeen lukea kaikki trivia, kömmähdykset ja katsojien arvostelut kyseisestä elokuvasta. Parhaat jutut kerron innoissani avopuolisolleni. Avopuolisoni minut tuntien esitteli minulle YouTube-kanavan, johon hän tiesi minun jäävän heti koukkuun - Cinema Sins. Kanavan ylläpitäjä esittelee videoillaan aina yhden elokuvan "synnit", eli mitä niissä on vikana. Synnit voivat olla tarinan epäloogisuuksia, jonkun hahmon tyhmää käyttäytymistä, ihan suoria virheitä tai jotain muuta ihan vain ärsyttävää. Suosittelen. Kolmas lempparisivustoni on MovieMistakes.com, joka listaa elokuvien kaikki virheet. Esimerkiksi jossain kohtauksessa vilahtavan kuvausryhmän jäsenen, näyttelijän vaihtuvan hiustyylin eri kuvakulmissa tai jonkin asian, joka ei olisi voinut olla vielä olemassa aikana, johon elokuva sijoittuu. 

6. En pidä talviurheilulajeista. Ehkä siksi, etten osaa niistä mitään kovin hyvin. En osaa kunnolla hiihtää enkä luistella. En ole ikinä lasketellut tai lumilautaillut. En oikeastaan edes halua kokeilla, koska pelkään rikkovani itseni. Olen niin epävarma suksilla jo ihan pienessäkin alamäessä, etten ihan varmasti pärjäisi isommassa. Jos pitäisi kuitenkin valita, valitsisin mieluummin lumilaudan, koska eniten pelkään sitä, että sukset menevät ristiin. 

7. Armeija-aikana onnistuin välttämään sekä pyöräilyn että hiihdon. Kumpikaan niistä ei ollut kovin houkuttelevaa välineiden laadun takia, joten pidän tätä hyvänä saavutuksena. Pyöräilemään en pystynyt avonaisen leikkaushaavani takia, ja hiihdon onnistuin välttämään johtajatehtävieni laadun takia. Uimaan olisin kyllä voinut mennä, mutta sitäkään en armeijassa päässyt tekemään kuin kerran iltavapailla. Tämäkin johtui leikkaushaavasta.

8. Lähdin tänä vuonna juoksemaan puolimaratonin ihan vain siksi, että viime vuonna harmitti jäädä kotiin, kun avopuolisoni lähti juoksemaan. En pidä juoksemisesta ja maaliin tullessani vannoin, etten ikinä enää lähde tällaiseen kidutukseen, vaikka hyvä fiilis itsensä voittamisesta olikin. Jäi kuitenkin ärsyttämään, kun HCR todettiin vajaaksi, joten oli pakko ilmoittautua mukaan vielä ensi vuodenkin puolimaratoniin. Mutta sen jälkeen ei ikinä enää! (Never say never, etc...)


9. Minun on pakko aina salilla käydessäni järjestellä paikkoja sarjojen välissä. Ärsyttää, kun tavaroita ei viedä paikoilleen tai jos samaan telineen "oksaan" on laitettu erikokoisia painoja. Inhottavaa, jos tarvitsemani paino täytyy kaivaa monen kiekon alta, kun niitä "oksia" olisi ihan riittävästi jokaiselle painolle. Työvuoron päätteeksi (olen töissä liikuntakeskuksessa) käytän myös aikaa levypainojen järjestelemiseen. Joskus jopa niin pakkomielteisesti, että jään töihin yliajaksi. (Ylitöistä ei voi puhua, koska en saa siitä palkkaa.) Samoin käsipainot menevät joka ilta oikeaan järjestykseen. Itse asiakkaana tykkäisin, että tavarat löytyisivät oikeilta paikoiltaan eikä niitä tarvitsisi metsästää ympäri salia.

10. Olen kertonut aiemmin blogissa, ettei minulla ole kovin paljon treenivaatteita. Nykyään on! Otin kerran asiakseni mennä H&M:n treenivaateosastolle ja ostaa kerrankin kunnolla treenivaatteita. (Saa nähdä, kuinka kauan kestävät, mutta ainakin niitä nyt on.) Nyt on useampia urheiluliivejä, pari treenitoppia ja muutamat leggingsitkin. Ainoastaan tankoilusortseja on todella vaikea löytää, mutta niitäkin tilasin yhdet uudet Nikeltä. Niissä on hitusen liian pitkän lahkeet, mutta eiköhän niillä pärjätä. 

11. Olen iloinen, että saan tehdä töitä liikunnan parissa, vaikka olenkin vain asiakasneuvoja. Haaveissa olisi kuitenkin suorittaa ryhmäliikunnanohjaajan koulutus ja päästä sitä myötä vetämään joitakin tunteja. 

Kohta 2: Haastajan 11 kysymystä minulle

1. Mistä unelmoit?

Unelmoin siitä, että olisin mielettömän hyvä tankotanssija ja sirkusakrobaatti. Olisin todella linjakas ja aina nilkat ja polvet suorassa. Osaisin tulkita erilaisia tunteita esityksessäni ja herättäisin tunteita myös katsojissa. Saisin myös opettaa taitojani uusille innokkaille treenaajille.
Kuva: Nina Saksman
2. Kerro noloin sinulle sattunut asia, josta saat vieläkin punan poskelle, jos joku uskaltaa muistuttaa tapahtuneesta.

Ei nyt tule mieleen mitään supernoloa. Usein häpeän tapahtumia muutaman päivän tai ehkä viikon, mutta sitten ne unohtuvat, tai eivät ainakaan enää hävetä niin paljon. Sellainen asia, mikä harmittaa vielä silloin tällöin, on se, että olin juuri aloittanut karppaamisen ennen yliopisto-opintojen alkua. En silloin tiennyt, että alkoholi vaikuttaa karppatessa huomattavasti enemmän kuin normaalisti. Uudet opiskelijakaverit saivat siis minusta känniääliövaikutelman, vaikka olen aina osannut juoda kohtuudella. Ja nykyään osaan taas, kun en enää karppaa.
 

3. Millainen kerta on ollut sinun pahin kännisi? (Äläkä väitä ettet ole koskaan spyytannut, it's a lie!)
No joku näistä karppaus+alkoholi-kerroista, kun muisti meni ja laukku hävisi. Mitään ei onneksi sattunut, ja laukkukin löytyi poliisiasemalta kaikki tavarat tallessa.

4. Kerro sun parhaista seikkailuistasi ystäviesi kanssa, kesälomalta, koulusta, mistä ikinä...
Erään yläaste- ja lukiokaverini kanssa oli aina seikkailua, missä tahansa liikkui. Hän on joku ihmeellinen hullujen ihmisten magneetti, joten hänen kanssaan kulkiessani tapasin aina mitä kummallisempia ihmisiä. Saimme myös aina mielettömän hyviä ideoita, joiden toteutuksesta on jäänyt lämpimiä, hauskoja muistoja.

5. Mitkä ovat 3 pahettasi?
Battery, iPhone, briejuusto.
 6. Millainen kouluoppilas olet ollut, kympinoppilas vai kapinallinen?
Ala-asteella olin luokan paras. Yläasteella meni jo vähän huonommin, mutta ihan ok silti, ehkä kasin oppilas. Lukiossa suoritin hurjan määrän kursseja (oppimäärään kuuluu 75 kurssia, minä suoritin yli 100), mutten ollut mikään kympin oppilas. Ehkä sitä kasin luokkaa edelleen. Kielistä tuli helposti kymppejä, mutta esim. uskonto ja historia olivat kutosia. Tykkäsin erityisesti kielistä ja psykologiasta, ja lisäksi matematiikka, fysiikka ja kemia olivat kivoja. Uskonto, maantiede, historia ja yhteiskuntaoppi olivat tylsiä.
 

7. Mitkä ovat 2 ehdottomasti lempivaatettasi, joista et voisi ikinä luopua?
Hmm.. Ei taida oikein olla sellaisia. Yksien arkikorkokenkien hajoamista surin paljon enkä olisi millään viitsinyt niistä luopua. Tykkään kovasti myös pääkallohuivistani.
 

8. Luettele 5 asiaa, joista pidät itsessäsi. (Nyt saa kehua)
Lihaksikkaat pohkeet, reidet ja hauikset. Olen todella huolellinen ja nopea oppimaan. Saan hienoja asioita aikaiseksi. Uskallan lähteä mukaan asioihin, jotka hieman pelottavat. Ja tietenkin pidän siitä, että osaan tehdä hienoja temppuja tangolla ja rengastrapetsilla.
 

9. Kerro lapsuudestasi.
Lapsuuteni oli todella kiva. Rakkaat isosisarukseni pitivät minusta huolta, leikkivät kanssani ja järjestivät milloin mitäkin kivoja yllätyksiä ja ohjelmaa. Siskollani oli esimerkiksi tapana piilottaa karkkia "karkkiherraan" eli savesta tehtyyn päänmuotoiseen säilytysastiaan. Minun piti kovasti toivoa karkkiherralta karkkia, niin toive toteutui. Kerran "saunatonttu" oli tuonut saunaan minulle uuden Barbien. Siskoni oli hankkinut sen minulle ihan itse. Veljeni taas vaati, että pääsiäisenä käytiin ensin hänen luonaan virpomassa, ja häneltä saimmekin isoimmat sulkaamunat. Hänen kanssaan sain myös pelata sählyä takapihalla, ja jännästi joka kerta voitin sählyä harrastavan veljeni. Isä hemmotteli kovasti ja äiti vei mukaville reissuille, joista on paljon hyviä muistoja. Ihan mahtava lapsuus siis.
 

10. Millaiseksi voisit kuvailla sinun tyyliäsi? Meikki, pukeutumis etc.
Sanoisin ehkä ennemmin, ettei minulla ole tyyliä ollenkaan. Tykkään kirkkaista väreistä vaatteissa, mutta meikki on yleensä aika huomaamaton. Huulimeikkiä en käytä ja luomiväriäkin vain erikoistapauksissa. Normaalisti käytän vain meikkivoidetta, puuteria, poskipunaa, ripsiväriä ja joskus rajauskynää. Vaatteisiin voisin ehkä panostaa enemmän, jos kaikki rahani eivät kuluisi urheiluun.
 

11. Pelkäätkö mitään? 
Pelkään jonkin verran pimeää. Kauhuelokuvan jälkeen täytyy nähdä selkeästi kaikkiin nurkkiin, ja työpaikan sulkeminen yksin on joskus aika pelottavaa, kun on iso pimeä tila. Pelkään myös käärmeitä. Pelottavin asia, mitä olen ikinä tehnyt, on benjihyppy. 


Kohta 3: 11 kysymystä haasteen vastaanottajille

1. Kuinka monta leukaa vedät?
2. Mikä elokuva on lähiaikoina herättänyt eniten tunteita, ja miksi?
3. Kerro 3 parasta asiaa sisaruksissasi. Jos sinulla ei ole sisaruksia, niin kerro parhaasta kaveristasi.
4. NYT-liitettä mukaillen: mikä on lempituoksusi ja missä sitä voi haistella?
5. Onko sinulla jokin erikoinen lahjakkuus? Mikä?
6. Kerro lapsuudestasi, joku tarina, jossa jouduit hauskaan/yllättävään/omituiseen tilanteeseen.
7. Jos voisit lopettaa työt, mutta varallisuutesi pysyisi ennallaan, mitä tekisit ajalla, jonka nyt käytät töihin? Jos et tee töitä, niin korvaa työ-sana opiskelulla.
8. Oliko sinulla lapsena mielikuvituskavereita? Kerro niistä.
9. Jos saisit elää jonkun elokuvan tarinaa, minkä elokuvan valitsisit ja kuka hahmoista olisit?
10. Mikä asia itkettää sinua?
11. Mitkä kolme taitoa haluaisit oppia?

Kohta 4: Kyselen, jos joku haluaisi tehdä tämän haasteen. Jos joku tarttuu, linkkaan hänen haastepostauksensa tähän alle.


Life, the Universe and Pole Dancing
Monkey Timezh!
PolePain

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti