keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Yin joogaa HIMAssa

Eilen kävin jälleen käyttämässä yhden SportSetter-passin. Tässä kuussa sain passit kahteen eri joogapaikkaan, ja ensin kävin kokeilemassa HIMA Happiness -joogastudion. Valitsin joogatuntini sen mukaan, mikä parhaiten sopi aikatauluuni, ja näin päädyin yin joogaan. En ole vielä joogaa niin paljon harrastanut, että tietäisin eri joogalajien eroja. Tuntikuvauksesta selvisi, että yin jooga tulisi olemaan helppoa, rentouttavaa ja aloittelijoille sopivaa.HIMA Happiness sijaitsee Helsingissä, Senaatintorin laidalla. (Osoite: Katariinankatu 3.) Paikasta tuli heti mukava, kotoisa tunnelma. Aulassa oli houkuttelevan näköisiä sohvia, ja muutenkin tilat olivat hyvät ja avarat.

Näkymä pukuhuoneesta käytävään.

Valitsemani tunti oli "lounastunnin yin jooga", ja se alkoi klo 12. Osallistujia oli vain kourallinen, ja tunnin fiilis todellakin oli rauhoittava. Aiemmin olen käynyt (joogaskaalassa) hieman vauhdikkaammilla joogatunneilla, joten aluksi kauhistelin, että emme kai sentään koko tuntia aio vain makoilla eri asennoissa. No niinhän me tosiaan teimme. Tunnin rytmi oli erittäin rauhallinen. Kaikki liikkeet tehtiin istualtaan tai makuulla, ja yhdessä asennossa oltiin muutama minuutti. Tunnin lopuksi kuitenkin huomasin, että tämä olikin juuri se, mitä tarvitsen. Sen yhden tunnin viikossa, kun vain olen. Ihan rauhassa ja hiljaa. Kun normaalisti elämässä on koko ajan paljon kaikkea, pitää välillä muistaa myös hengähtää. Yin jooga oli juuri sopiva tähän tarkoitukseen.


Katossa ilmajoogassa käytettäviä hammockeja.

Käytimme tunnin aikana joogablokkeja ja bolstereita. "Ai mitä bolstereita?" ihmettelin, kun tämän sanan ensimmäistä kertaa HIMAssa kuulin. Bolsteri on putkimainen pehmeä tyyny, jota voi käyttää joissakin asennoissa vartalon alla tai vieressä tukena. Käytimme sitä esimerkiksi alaselän alla, kun nostimme selinmakuulta jalat kohti kattoa. Blokit olivat käytössä lähinnä alkurentoutuksen aikana, kun istuimme niiden päällä. Loppurentoutusta varten ohjaaja tuli peittelemään meidät huovalla. Suloista.

Joogasalin seinällä luki joitakin hyviä mietelauseita. Esim tämä:


Ne mielessä tunnin jälkeen tunsin oloni todella rentoutuneeksi ja onnelliseksi. Varasin samantien saman tunnin kahdelle seuraavallekin viikolle. Joogapassini oikeuttaa kolmeen käyntiin, joten sitten onkin koko passi käytetty.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti