torstai 17. lokakuuta 2013

Lattia-akron workshop Vertical Clubilla

Nopeasti hujahti kolme päivää ilman bloggailua. Kolme päivää on myös mennyt ärsyttävän vähällä treenimäärällä eikä tänäänkään tule parannusta. Ne ainaiset työt.. Rajoittavat vapaa-aikaa, jne.. Ja eilen oli HYY:n edustajiston kokous. Luulin pääseväni kokouksesta suoraan illan viimeiselle tunnille, mutta kokous venähtikin varsin pitkäksi. Kolme tuntia, puuh. 

Mutta viime sunnuntaina sai onneksi kunnon supertreenipäivän, johon sisältyi kaksi tuntia lattia-akrobatiaa Vertical Clubilla. Annamari ja Suvi ovat muutaman kerran aiemminkin pitäneet samantyyppistä workshoppia, mutta olen hauskasti (tai no siis tyhmästi) joka kerta ollut kertausharjoituksissa workshopin aikaan. Tällä kertaa pääsin ensimmäistä kertaa osallistumaan. 

Workshopin teemana oli käsinseisonta. Aloitimme kunnon alkulämmittelyillä, joissa hiki virtasi. Ensimmäisessä osassa teimme erilaisia käsinseisontatemppuja lattialla. Kokeilimme esimerkiksi päälläseisontaa, selinmakuulta käsinseisontaan nousemista (ei oikein toiminut minulla ja parillani..), käsinseisonnasta matoliikkeellä alastuloa, yhden käden käsinseisontaa seinää vasten, jne. Käytimme avuksi myös ilmajoogassa käytettäviä hammockeja. Inversioasennosta kiersimme jalat kankaiden ympärille ja nousimme käsinseisontaan. Tässä asennossa pystyi turvallisesti hakemaan suoraa asentoa, kun kangas otti vastaan, jos oli kaatumassa. 


Lyhyen tauon jälkeen jatkoimme tankosalin puolella. Yhdistimme aiemmin lattialla harjoittelemamme temput tangolle. Kuvissa näkyy kaksi erilaista yhden käden käsinseisontaa tangon kanssa. Ensimmäisessä kuvassa ei nyt näy se, että toinen käsi on kiinni tangossa ja tasapainottaa asentoa. Tuo muuten onnistui workshopissa ensimmäistä kertaa kunnolla. Oikeastaan en ole pahemmin edes yrittänyt jäädä tuohon, kun olen aina vain mennyt suoraan yli. Vähän aikaa sitten kokeilin ensimmäistä kertaa pysäyttää liikettä, mutta yläkäden asento oli väärä ja tasapainon hallinta siksi vaikeaa. Kyllä se hieman heiluen pysyi niinkin, mutta nyt kun opastettiin nojaamaan olkavartta tankoon, oli paikallaan pysyminen paljon helpompaa. Ja tässä taas huomasi, miten oikea käsi osaa olla paljon paremmin tangolla, vaikka ilman tankoa yhden käden kässärit onnistuvat huomattavasti helpommin oikea käsi maassa. Seuraavaksi harjoittelen tämän väärältä puolelta.


Myös tässä ylemmässä kuvassa näkyvä aysha-kässäri on ollut minulle aiemmin vaikea, mutta yhtäkkiä jokin palanen loksahti kohdalleen workshopissa. On se kiva, kun saa neuvoja joihinkin liikkeisiin, joita on aiemmin kokeillut vain yksinään. Taika taisi taas olla yläkäden nojaamisessa tankoon. Aina kun joku kuvaa, mikään ei onnistu, kun yritän tehdä homman mahdollisimman nopeasti, etten vie liikaa toisen aikaa. Niin kävi myös tätä kuvatessa. Hätähousuiluni takia jäi nilkat ruman löysiksi. Halusin silti laittaa tämän kuvan, koska kyseessä on kuitenkin treeniblogi. Aina ei kaiken tarvitse olla tiptop.

Tangolta tehtiin myös matoliikkeellä alastuloa, josta aiemmin laitoin videon. Ja tietenkin kaikkia muita miljoonia variaatioita käsin- ja kyynärvarsiseisonnoista.

Rakastan workshoppeja, rakastan käsinseisontaa. Täydellinen kombo. Tätä lisää! Ja kyllä tuntui seuraavana päivänä "käsinseisontalihaksissa" eli periaatteessa koko yläkropassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti