lauantai 10. elokuuta 2013

Dance dance!

Niin kuin uhkailin, tämä viikko on ollut todella treeniköyhä. Päätin tosiaan pitää kevyen treeniviikon, jotta ehtisin lukea tenttiin. Mutta olenko lukenut siihen tenttiin? En. No, kuusi päivää olisi vielä aikaa. Vielä ehtii. Kuvituksena muuten täysin asiaankuulumattomia kuvia viime viikolta.

Keskiviikkona kävin käyttämässä taas yhden kerran EtnoFitnessin viiden kerran kortista, jonka sain SportSetteristä. Olin alunperin suunnitellut käyväni jopa kolmella tanssitunnilla, jotta saisin koko kortin käytettyä loppuun, mutta väsymys vei voiton. Olin nimittäin taas auttanut työkaveria ottamalla itselleni iki-ihanan iltavuorosta aamuvuoroon -kombon. Yhdentoista jälkeen nukkumaan ja klo 5.30 herätys aamulla. Jos olisinkin päässyt töistä suoraan tanssikoululle, olisin ehkä jaksanut, mutta käväisin välissä hakemassa hautajaiskukkia ja viemässä ne vanhempien luokse odottamaan seuraavan aamun siunaustilaisuutta. Vanhempien luona ajattelin hetkeksi ummistaa silmät, ja niinhän siinä kävi, etten jaksanut enää nousta ylös. Onneksi jollain ihmeellisellä tahdonvoimalla sain itseni raahattua illan viimeiselle tunnille: burleskitunnille.EtnoFitnessillä on ollut nyt kesän aikana viikottain vaihtuva lukujärjestys. Joka viikko on erilaisia tunteja, joitakin ehkä vain kerran kesässä, joitakin ehkä joka viikko. Mielestäni tämä on hauska idea, koska kesällä voi kokeilla eri tunteja viiden tai kymmenen kerran kortilla ja päättää sen mukaan, mitä valitsee syksylle. Tai sitten ihan muuten vaan kokeilla kaikkea uutta, niin kuin minä teen. Epäsäännöllisen lukujärjestyksen takia ei tunneilla kuitenkaan voida kovin paljon edetä. Tunnin täytyy olla sopiva vain yhden kerran kokeiluksi.

Niinpä tämä burleskituntikin oli hyvin tekniikkapainotteinen. Tai no, oikeastaan pelkästään tekniikkaa. Itse olisin toivonut, että olisimme voineet tehdä edes jonkin aivan lyhyen ja simppelin koreografian. Mutta hauskaa minulla oli silti. Alkulämmittelyjen jälkeen harjoittelimme burleskin perusliikkeitä, joihin kuuluvat ainakin grind ja bump. Grind tarkoittaa simppelisti laitettuna lantion pyöritystä ja bump lantion nopeaa heilautusta sivulle tai eteen, ikään kuin pukkaisi lantiollasi jotain. Lisäksi harjoittelimme hartioiden heilutusta (jota usein luullaan rintojen heilutukseksi, mutta liike lähtee oikeasti hartioista), pin-upin perusasentoa ja lanteiden keinutusta söpöllä pin-up-tavalla. Lopuksi teimme venyttelyä ja "pin-up-vatsalihasliikkeitä", eli vatsalihastreeniä suloisen seksikkäästi.


Vaikka jäin harmittelemaan koreografian puutetta, tykkäsin itse lajista todella paljon. Oma peilikuvani ei kyllä näyttänyt yhtään niin hurmaavalta ja viehkeältä kuin ohjaajamme Ruskan. Saattaisin hyvinkin ottaa lajivalikoimaani burleskia, jos minulla olisi vielä kaiken muun urheilun jälkeen aikaa ja rahaa. Ja tutustuttuani nyt EtnoFitnessiin, voisin hyvinkin ottaa tunnin sieltä.

Ah, tanssiminen on niin kivaa! Olisipa rahaa ja aikaa ottaa joku ihan viikottainen tanssitunti. Nyt en tosin välttämättä osaisi päättää, minkä lajin valitsisin. Onneksi SportSetterillä pääsee silloin tällöin edes jollekin tanssitunnille. Hieno palvelu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti