sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Treeniviikko 30/2013

Maanantai:
Lepo

Tiistai:
Lepo

Keskiviikko:
Zumba (1 h)
Kuntokickboxing (1 h)
Kahvakuula (1 h)

Torstai:
Tankotanssi Pole 2/3 (1 h 15 min)
Tankotanssi Pole 3 Flow (1 h 15 min)

Perjantai:
Tanssi koreotreeniä (1 h)
Tankotanssi Open class (1 h)
Aerial Yoga Näppärä (1 h)

Lauantai:
Kuntosali (2 h 14 min)

Sunnuntai:
Lepo


Yhteensä: 10 h 44 min


Tylsästi maanantai ja tiistai kuluivat sairastellessa. Ei mitään vakavaa, mutta treenaaminen ei sopinut näiden vaivojen kanssa yhteen. Tiistaina vietin työvuoron jälkeen kolme tuntia työpaikan sohvalla maaten, kunnes äiti tuli hakemaan. Äiti on ihana. <3 

Onneksi olin keskiviikkona jo treenikuntoinen, koska olin jo kauan etukäteen suunnitellut meneväni käyttämään pari SportSetter-passia. Zumbasta kirjoittelinkin jo, ja kuntokickboxing ja kahvakuula kuuluivat samaan Hipkon passiin. Kirjoittelen noista jälkimmäisistä vielä lisää.

Torstaina olin taas vakkaritankotunneillani Vertical Clubilla. Koin onnistumisen tunteita parikin kertaa. Kokeilin ensimmäistä kertaa ayshaan menoa kärrynpyörätyyliin. Liikkeen nimi on ehkä joku cartwheel mount. Todella kivannäköinen liike, jonka opin heti. Harvemmin pääsee enää sellaista iloa kokemaan, että oppii jotain uutta heti ensi yrittämällä.

Toinen onnistumisen kokemus oli allegra. Kyllä nyt kuitenkin sanoisin, että tekniikka on jo varmaan kahden ja puolen vuoden harjoittelun jälkeen ihan kunnossa, mutta venyvyys ei ole sallinut tähän liikkeeseen menoa. Torstaina sain ensimmäistä kertaa alajalasta kiinni, ja sain vihdoin tehtyä ruman mutta onnistuneen allegran. Jee! Olin jo kauan sitten päättänyt, etten tule saamaan sitä koskaan, mutta näköjään pikkuhiljaa alkaa rautakankikin venymään.

Usein varsinkin selkävenyliikkeissä saan kuulla, että kyllä minä pystyisin, jos vain tekniikka olisi kunnossa. Itse rohkenen olla eri mieltä, koska jo pienikin selänvenytys tuntuu minulla pahalta. Jo silloin 11-vuotiaana, kun aloitin hiphopin, tanssiopettajani kiinnitti huomiota erityisen huonosti taipuvaan selkääni, ja fyssarillakin kävin jo alle 10-vuotiaana, kun venyvyydessä oli jotain vikaa. Vasta tankotanssin aloittaessani (eli vajaa 3 vuotta sitten) aloin venytellä. Venyvyys on sen jälkeen parantunut huomattavasti, mutta työsarkaa riittää vielä. Etenkin siinä selässä. Eikä se venyttely vieläkään ole kovin ahkeraa. Salitreenin ja ohjattujen tuntien yhteydessä, mutta harvemmin pidän oikein pitkiä venyttelyhetkiä.

Perjantaina treenasimme syksyllä ensi-iltaan tulevan speksimme koreografioita. Hitsit, kun olen innoissani siitä! Sen jälkeen Open class -tankotanssitunnilla opettelin vihdoin menemään takanojasta ayshaan. Sitäkin olen kokeillut aiemmin vain kerran. Ei vaan ole tullut tehtyä, koska tunneilla ei olla harjoiteltu. Mutta nyt siis osaan senkin. Jesh! Ja pakotin itseni tekemään muutakin ärsyttävää, kuten väärän puolen olkanousuja, sitä allegraa, väärän puolen ayshaa, jne. Joskus ne ärsyttävätkin vaan pitää tehdä. Aerial Yoga Näppärä -tunnille pääsin taas pitkästä aikaa. Se on ihana tunti, joka on aivan liian harvoin minulle sopivaan aikaan.

Ja treeniviikko päättyi eiliseen salitreeniin, jonka sain tehdä ihan ylhäisessä yksinäisyydessä. Se on kivaa. Voi lauleskella, häröillä, kuvata ja mennä leaunvetotankoon polvitaipeista roikkumaan. Tänään ei treenata, koska eilen oli hauska illanvietto juomapelien, mölkyn ja leuanvetokisan merkeissä. ;)

3 kommenttia:

 1. Ootko käyny Vertical Clubin Pole 2-tunnilla joskus? :) Oon ite menossa Helsinkiin elokuussa ja haluan ehottomasti mennä kokeilemaan rengastrapetsia ja ilmajoogaa, mutta aattelin et samallapa vois myös käydä kokeileen tankotanssia siellä :) Millasia nuo Pole 2-tunnit on tasoltaan yms? Ite oon siis käyny omalla paikkakunnallani 2-tason tunneilla, mutta muutaman kuukauden vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon käynyt, mutten nyt pitkään aikaan. Nettisivuilla lukee, että Pole 2 -tasolle voi tulla, kun takanoja, invertti ja peruspyörähdykset sujuu. Jos nyt koitan muistella, niin Pole 2:lla ollaan tehty kaksosta, skorpparia, perhosta, cupidoa, vaihtoja (kaksos-kaksos, kaksos-skorppari, jne), bow and arrow.. Ehkä myös vähän vaativampia, kuten brass monkey ja jade, mutten ole näistä ihan varma.

   Käy ihmeessä kokeilemassa! Uskoisin, ettei taso voi niin pahasti heitellä paikkakunnittain, ettetkö selviäisi, jos jo pari kuukautta olet 2-tason tunneilla käynyt.

   Poista
  2. Joo, niin mä sieltä kans lueskelin. Okei joo, kyllä mää sitten siellä varmasti pärjään :D

   Poista