lauantai 27. heinäkuuta 2013

Päivän temppuilut 27.7.2013

Tänään oli taas salipäivä, ja minullahan se ei tarkoita pelkkää raudan pumppaamista, vaan noin kolmasosa ajasta tänäänkin oli pelkkää temppuilua. Ajattelin lainata avopuolisoni GoPro-kameraa, jolla hän kuvaa aina hienoja videoita omaan blogiinsa. En sitten kuitenkaan osannut edes laittaa sitä päälle, joten iPhonella mentiin. Kuvat ovat screenshotteja videosta, mutta kun valoisassa tilassa kuvaa, niin silläkin tulee ihan ok jälkeä. Taitavat aika monet kuvat olla vinossa, kun käytin kameran alustana BodyBowta, eli sellaista kaarta, joita salilla usein on. 


Heti alkuun tein ne päivän kässärit pois alta. Aloitin jokapäiväiset kässäritreenit jälleen alusta. Katsotaan, miten pitkälle tällä kertaa pääsen. Yksi lukija pyysi postausta käsinseisonnasta ja se onkin hyvä idea, jonka aion toteuttaa. Yritin jo tänään saada kuvia, joita voisin liittää postaukseen havainnoillistamaan asioita, mutta ei oikein löytynyt yksin ja iPhone kuvausvälineenä sopivia kuvakulmia. Mutta kunhan opettelen sen avopuolisoni GoPro-kameran käytön.. 


Vasen ranne on edelleen vähän vastahakoinen kannattelemaan koko kehon painoa, joten yhden käden käsinseisontoja treenasin vain oikealla kädellä. Pitäisi käydä varmaan jollain akrokurssilla tai -tunnilla taas, että saisi uusia ideoita temppuharjoitteluun. Tuntuu, että toistan vaan aina samoja ja haluaisin jo oppia jotain uutta. Tosin, näissä vanhoissakin tempuissa on vielä petrattavaa, joten niitä on hyväkin treenata. 


Siltaa olen tehnyt ihan sopivan ahkerasti. Ainakin jokaisen salitreenin yhteydessä, eli vähintään pari kertaa viikossa. Tuolta se näyttää tällä hetkellä. Yksi jalka ylhäällä -versiokin näyttää jo paremmalta kuin silloin ensimmäistä kertaa kokeillessa. Selkä on saattanut jopa muuttua pikkuisen taipuisammaksi.


Kokeilin ensimmäistä kertaa tällaista variaatiota päälläseisonnasta. En nyt ihan kokonaan mahtunut kuvaan, mutta tästäkin saa ehkä idean. Ainakin jotain uutta treenattavaa. 


Myöskin ensimmäistä kertaa kokeilin venytellä Dancer's posea oviaukossa, Ewyn kuvista inspiroituneena. Dancer's posessa otetaan vielä käsillä kiinni ylhäällä olevasta jalasta ja nostetaan se kohti taivasta. Siihen on vielä matkaa, mutta aivan kuten Ewy mainostaa, tämä tuntuu todella tehokkaalta venytykseltä ja tuosta on helppo pikkuhiljaa lähteä syventämään. Spagaattia en pysty vielä tekemään oikea jalka edessä, koska pakara/takareisi-akselilla tuntuu vielä kipua, mutta tätähän oli tietysti pakko kokeilla molemmilla jaloilla. Muutenkin olen vähän hämmentynyt, että pitäisikö sitä nyt venyttää kivusta huolimatta vai ei. Useinhan sanotaan, ettei saa tehdä mitään, mikä sattuu. Mutta toisaalta olen saanut vinkkejä, että jos ei venytä, saattaa kipukohtaan muodostua arpikudosta ja sen jälkeen ei ainakaan veny. Olen siis venyttänyt hellästi, eli en ole painanut ihan pohjaan saakka, mutta kuitenkin sen verran, että vähän sattuu. Kipu loppuu kyllä, kun jonkun aikaa asennossa on ollut. 


Ja tässä vielä tämänhetkinen spagaattitilanne paremmalla puolella, eli vasen jalka edessä. Oikean puolen tein niin varovasti, ettei siitä ollut järkeä ottaa kuvaa. Jännä juttu, kun pakara/takareisi poksahti sivuspagaattivenytyksessä, mutta kipuilee nyt eniten normaalissa spagaatissa, mutta sivuspagaattia pystyn kuitenkin tekemään. 


Ja lopuksi vielä Russian split puolapuilla. Pitääpä muuten kokeilla taas pitkästä aikaa tangollakin ja katsoa, onko kehitystä tullut. Ainakin puolapuuversio näyttää jo huomattavasti paremmalta. Mutta saanko kysyä, miksi tuo yläjalka näyttää noin koukkuiselta, vaikka painoin sitä lukkoon niin, että polvessa tuntui. Höh!

Temppuilun jälkeinen salitreenikin meni aivan loistavasti. Alussa vähän masennuin, kun pystypunnerrukset tangolla sujuivat ihmeellisen huonosti. Kahden sarjan jälkeen huomasin, että olin ajatuksissani ottanut 5 kg painavamman tangon kuin normaalisti. No ei siis ihmekään, etten ihan samoihin toistomääriin päässyt. Sen sijaan cable crossoveriin sai laittaa lisää painoja ja yhden käden leukoja avustuksella meni enemmän kuin viime kerralla. Jeejee!

Ainiin ja meinasin melkein unohtaa taputuspunnerrusvideon! En nyt ymmärrä, mikseivät Blogger ja YouTube osaa enää keskustella keskenään. Aiemmin pystyin liittämään videoita tähän suoraan, mutta nykyään Blogger ei enää löydä YouTube-kanavani videoita. No, mennään sitten linkillä. Kokeilin taputuspunnerruksia vasta jokunen viikko sitten ensimmäistä kertaa ja sain silloin yhden. Nyt saan jo kuusi, vau! Eli videoon pääset tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti