lauantai 6. heinäkuuta 2013

Kaikenlaista ilma-akrobatiaa

Taivas pimeni ja ukkonen alkoi jyristä. Sade ei ole vielä alkanut, mutta taisi minun kävelylenkkini nyt jäädä. Oikeasti sade on kyllä vain tekosyy, koska rakastan tehdä kävelyjä sateessa. Tällä hetkellä sohva ja läppäri kiinnostavat kuitenkin enemmän, koska päätä on särkenyt koko päivän sen jälkeen, kun jätin hot joogan huimauksen takia kesken. Vaikken juonut eilisessä illanvietossa niin paljon, että olisi aamulla ollut krapulaa, niin keho on ilmeisesti kuivunut silti sen verran, ettei kuumassa huoneessa tasapainoilusta tullut mitään. Pari kertaa istahdin maahan tasaamaan huimausta, kunnes päätin, ettei tämä tästä nyt parane ja lähdin pois. 

Kutsuttiin tätä tunnilla samba holdiksi.
Lähiaikoina on tullut jonkun verran otettua kuvia. Yläpuolella on kuva liikkeestä, jota kutsuimme tunnilla samba holdiksi, koska peppua pitää vähän työntää tankoa kohti, jotta saadaan pito pakaralle. En tiedä, mikä liikkeen nimi oikeasti on tai onko sille nimeä ollenkaan. Tankotanssiliikkeille ei ole vielä vakiintuneita nimiä, joten niitä kutsutaan yhden maankin sisällä parhaimmillaan kymmenellä eri nimellä. Tilannetta ei varmasti auta se, että keksimme tunneilla aina vaan uusia hauskoja ja vitsailevia nimiä kaikille liikkeille. Esimerksiksi reverse aysha on leikkisästi joen aysha (reverse kuulostaa river'siltä), ja jotkut varmasti jopa luulevat, että se oikeasti on liikkeen nimi.


Tässä taas on helppo liike, jota en vain koskaan aiemmin ole tullut kokeilleeksi. Pyörivällä tangolla tuosta voi irrottaa vielä toisen käden, mutta staattisella en ainakaan itse onnistunut. 


Ja sitten rengastrapetsipuolelle. Jalat eivät tuosta enempää spagaattiin aukea, mutta olen aika tyytyväinen parannukseen, jota selän kanssa on tapahtunut. Ilmeisesti olen edes vähän saanut sitä venytettyä, koska aiemmin en ole saanut selkää edes tuon verran kaarelle. Selkää saisi tässä vääntää niin kaarelle kuin lähtee, mutta tämä on ihan oikeasti minun maksimi. 


Yritettiin treenikaverin kanssa luoda uusia liikkeitä renkaalle, kun vanhat alkavat jo kyllästyttämään. Tämä kuva tosin on otettu väärästä kuvakulmasta, koska liikkeen idea ei näy. Idea oli niinkin mahtava, että toinen jalka ei ole renkaalla vaan sen ulkopuolella. En kyllä osaa oikeasti soveltaa yhtään.. Höh. 


Ja viimeisenä vielä yksi hammock-temppu. Tämän nimi on flying coffin eli lentävä ruumisarkku. Tuntuu aika raskaalta keskivartalossa, kun koko kroppa pitää pinnistää suoraksi hartian ja jalkapohjien varaan. 

Kaikki kuvat ovat muuten Vertical Clubilta. Hauskasti toin esiin koko lajivalikoiman. ;)

Eipä tänään muuta. Hauskaa viikonloppua!

5 kommenttia:

 1. Hei! Mua kiinnostais tuo sun tankoharrastus enemmänki :) Ootko aina ollu urheilullinen, mitä lajeja oot harrastanu esim ennen tankoilua? Ootko kilpaillu tangolla ja mitkä on sun nykyset tavotteet sen saralla ja muutenkin urheilussa? Ite oon tankoillu nyt vasta viime lokakuusta asti, mutta oon täysin koukussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiitos kommentista. :) En oo aina ollu mitenkään erityisen urheilullinen. En kuitenkaan mikään täysi sohvaperunakaan. Harrastin 8 vuotta hiphoppia 11-18-vuotiaana. Siinä lajissa kilpailin kerran SM-kisoissa ryhmässä ja duossa, mutta me treenattiin vaan kerran viikossa, joten sillä ei ihan Suomen mestaruutta voitettu. Oon myös jonkin aikaa (vuoden?) harrastanut escrimaa ja tao qigongia. Muuten oon ollu sellanen aika tavallinen aktiivinen ihminen, eli käyny erilaisissa jumpissa, kävelly pitkiä lenkkejä päivittäin, uinu.. Vasta kun löysin tankotanssin, liikuntamäärät karkas käsistä. Tankotanssin kautta löytyi ensin rengastrapetsi, sitten käsinseisonta ja lopuksi vielä ilmajooga.

   Mä oon nyt yhden kerran kilpaillut tangolla, Pole Debutissa huhtikuussa. Sain siit kyllä lisää intoa kilpailla ja esiintyä, eli varmasti yritän käyttää kaikki tulevat kilpailu- ja esiintymismahdollisuudet. Suomessa ei vaan ole oikein mitään. Tänä vuonna ainut mahdollisuus oli toi Pole Debut eikä syksylle ainakaan vielä ole tiedossa mitään. Pole Art onkin sitten maailman parhaille, joten sinne ei ihan vielä ole asiaa. ;) Ei mulla taida sen ihmeempiä tavoitteita olla kuin että esiintymään!

   Poista
 2. Kiitos vastauksesta! :) Mitä aattelet niinku sun "päälajina", onko se tuo tankotanssi vai? :D Mä mietin, et mikähän toi SM-kisojen avoin sarja on, voisit hakea sinne, en kyllä tarkemmin tiedä? :) Itellä kisat tosiaan sitten vuosien päässä, ja itellä onki tavotteena enemmänki esim oppia tietyt liikkeet, kuten allegra ja aysha ;D eli alussa ollaan! :) Mutta mielenkiinnolla seuraan taitavampien tankoilijoiden blogeja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tankotanssia pidän päälajina. SM-kisojen avoimeen sarjaan voisin hakea, mutta niitä ei taideta pitää tänä vuonna ollenkaan. Tuo SM-kisa-asia on vähän vaikea, kun lajilla ei ole vielä lajiliittoa ja oikeudet SM-kisoihin on tällä hetkellä yhdellä henkilöllä. :(

   Oothan säkin jo kauan harrastanut. Mä oon ite ollut tosi hidas edistymään, ja joskus tuntuukin, että näillä treenimäärillä pitäisi jo olla ihan huippu. No mutta, kaikki etenee omaa vauhtiaan. :)

   Poista
 3. Se on kyllä totta, että tässä lajissa ei kannata katsoa muiden edistymistä ja verrata itteään muihin ;)

  VastaaPoista