torstai 4. heinäkuuta 2013

Hot Joogaa Yoga Nordicilla

Pahoittelut, että tämä postaus viipyi näin pitkään. En muutenkaan ole ollut kovin aktiivinen, kun aika tuntuu menevän kaikkeen muuhun. Koitetaan tsempata!

Toinen käyttämäni SportSetter-passi kesäkuussa oli 2 kertakäyntiä Yoga Nordicin aamutunneilla. Olin varannut hot jooga -tunnin jo kaksi kertaa, mutta perunut, koska tunnille meneminen jännitti. Olen todella huono saunoja ja kesälläkin kuumat ilmat ahdistavat. En siedä kuumuutta kovin hyvin, joten ajattelin hot joogankin olevan ahdistavaa, vaikkei lämpötila olekaan kuin 35 astetta. Lopulta tajusin, kenet saisin varmasti mukaani, ja käytin SportSetterin lahjatoimintoa antaakseni saman passin yllytyshullulle opiskelukaverilleni. Keskustelu meni suunnilleen näin:
"Moi, haluisitko lähtee huomen 8.30 hot joogaan mun kaa?"
"Hot jooga? Minkälaista se on?"
"Se on joogaa normaalia lämpimämmässä huoneessa."
"Vois kokeilla."
Ja pian hän olikin varaamassa samaa tuntia itselleen. Onpa mukavaa, kun on näin spontaaneja ja kokeilunhaluisia ystäviä. Yhdessä meneminen ei nimittäin tuntunut yhtään niin jännittävältä kuin yksin meneminen.

Jooga ei ole minulle mitenkään erityisen tuttua puuhaa. Joskus nuorempana olen kokeillut ehkä yhden tai kaksi kertaa, mutten oikein pitänyt siitä. Se tuntui silloin liian hitaalta, kun oma kyky pysyä paikoillaan oli aika huono. Innostuin kuitenkin elokuussa uudesta Suomeen rantautuneesta lajista; ilmajoogasta. Siinä joogaan yhdistyi vähän ilma-akrobatiaa, joka toi lajiin jotain jännää. Sen jälkeen olen yrittänyt käydä ilmajoogatunneilla vähintään kerran viikossa. Joskus muut treenit ovat vieneet voiton, mutta lähiaikoina olen onnistunut suhteellisen hyvin, kun aikatauluun on vakioitunut keskiviikon aamutunti. Tämä pohjustuksena ensimmäiselle hot jooga -kokeilulleni.

Aloitimme kaverini kanssa Yoga Nordicin Hot Jooga Lempeä 60 min -tunnilla. Lämmin ilma iski heti vasten kasvoja huoneeseen astuessa. Selitin itselleni, että jos kuumuus käy sietämättömäksi, kävelen vain reilusti ulos salista välittämättä muiden katseista. Olimme hieman myöhässä, joten tunti alkoi heti, kun astuimme sisään. Hikikarpalot alkoivat heti virrata naamaan pitkin, mikä tuntui ärsyttävältä. Yritin salaa vilkuilla muita varmistaakseni, etten ollut ainoa, joka alkoi heti hikoilla rajusti. Onneksi muutkin hikoilivat, niin sekin epärationaalinen häpeä hävisi nopeasti. Ja ihan hetken kuluttua olinkin jo kauttaaltaan aivan märkä, jolloin hikikarpaloärsytys hävisi. Ärsyttävintähän on kuivaa ihoa pitkin valuvat yksittäiset vanat.

Tunnilla läpikäymämme liikkeet olivat tuttuja ilmajoogastakin. Ilmajoogassa vain tehdään liikkeet kankaaseen osittain tukeutuen, kun hot joogassa oli kaikki työ tehtävä kokonaan itse. Muutaman kerran noustessani ylös roikuttuani pää alaspäin silmissä musteni ja hätäännyin vähän. Onneksi se meni nopeasti ohi ja pystyin jatkamaan normaalisti. Ilmajoogassa on kiva, kun voi inversiosta ylös tultuaan jäädä nojailemaan kankaaseen ja rauhoittelemaan päätä.

Ensimmäisen tunnin jälkeen olin jo paljon viisaampi. Huomasin, että pelkällä matolla kädet ja jalat liukuvat hikoilun takia inhottavasti, joten useimmilla olikin mukana oma pyyhe maton päällä. Lisäksi puoli litraa vettä riitti vähän säästellen juuri ja juuri loppuun saakka. Ensi kerralla mukaan siis isompi vesipullo ja kaksi pyyhettä; toinen suihkuun ja toinen matolle.

Seuraavan tunnin varasimme saman kaverin kanssa kolmen päivän päähän. Tällä kertaa otimme Hot Jooga Lempeä 90 min -tunnin. Jännäsimme etukäteen, pärjäämmekö puolitoista tuntia samassa lämmössä. Huoli oli turha, koska tällä tunnilla lämpö ei ollut täysillä heti tunnin alusta. Se laitettiin päälle vasta alkurentoutuksen jälkeen eikä se senkään jälkeen tuntunut yhtä lämpimältä kuin aiemmalla tunnilla. En tiedä, oliko lämpötila loppujen lopuksi sama ollenkaan vai olinko vain muuttunut supersietokykyiseksi muutamassa päivässä. Mutta 90 minuutin joogakin oli yhtä lailla mukava kokemus. Se oli hieman rennompi tunti, joka sisälsi alku-, väli- ja loppurentoutuksen. Ei tuntunut kuitenkaan liian pitkältä edes minun aktiiviselle mielelleni.


Yoga Nordic oli paikkana todella mukava. Henkilökunta oli avuliasta ja iloista. Pukuhuoneessa oli reilusti tilaa, pieni sauna ja kaksi suihkua. Suihkuun ei tarvinnut kuitenkaan kauan jonotella, koska kaikki treenaajat hoitivat hommansa vikkelästi. Ilahduttavaa! Kaikkien kuitenkin pitää käydä suihkussa niin rankan hikoilun jälkeen. Ostin toisen joogakokeilun jälkeen paikkaan kymmenen kerran kortin, joka maksoi opiskelijalle 115 €. Ja koska en omista joogamattoa, lisäsin pakettiin vielä kymmenen kerran mattovuokran, joka lisäsi hintaan 15 €. Normaalisti yhden kerran mattovuokra on 2,50 €. Kortti on voimassa puoli vuotta siitä hetkestä, kun käytän ensimmäisen kerran, eli kortteja voi ostaa myös varastoon. Kyselin myös CityShoppari-eduista, koska sekin minulla on. Itseäni kiinnostavat edut olivat 30 euron viikkokortti ja ilmainen kertakäynti Espoon toimipisteessä. Viikkokortilla saa käydä viikon ajan niin monella tunnilla kuin haluaa, ja matto- ja pyyhevuokra kuuluvat hintaan. Se olisi kätevä esimerkiksi lomaviikolla. (Minulla alkoi muuten tänään loma! Jeah!)

Joogatunneistakin jäi hyvä fiilis. Lämpötila Lempeä-tunneilla on 35 astetta, eli melkein ruumiin lämpötila. Lihakset eivät siksi kylmene missään välissä, joten kroppa tuntuu venyvän ihanasti. Vaikka selitin aluksi olevani huono sietämään kuumaa, tämä lämpötila tuntui ihan sopivalta minullekin. Tykkään yleisesti ottaen hikoilusta, kun se aiheutuu urheilusta (poikkeuksena en tykkää hikoilla tankotanssiessa, koska se vähäisenä määränä aiheuttaa liian hyvää pitoa ja kitkavammoja, ja suurempana määrän pidon totaalista katoamista). Tosin piilolinssien kanssa rankka hikoilu aiheuttaa aikamoista kirvelyä silmiin, joten hien valumista otsalta silmiin täytyy vähän koittaa ehkäistä.

Tervetuloa mukaani treenaamaan, kun minulla nyt on se kymmenen kerran kortti! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti