keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Etnotanssia EtnoFitnessillä

Pitkästä aikaa pääsin taas käyttämään yhden SportSetter-passin. Olen ollut vähän kiireinen, joten turhan moni passi on jäänyt käyttämättä, mutta onneksi nyt kuun viimeisellä viikolla vihdoin ehtii. Totta puhuakseni jätin yhden passin tietoisesti käyttämättä. Sain sulkapallo- tai squashvuoron, mutta koska pääsen itse omalle työpaikalleni n. 5-10 min matkan päähän ilmaiseksi pelaamaan, en jaksanut lähteä huvikseni kovin kaukana kodistani olevaan paikkaan. Mutta SportSetter onneksi tarjoaa mahdollisuuden tehdä itselleen sopivan profiilin, joten seuraavaa kuukautta varten poistin profiilistani "mailapelit" kiinnostuksen kohteista. Heinäkuussa ei siis tule olemaan tätä ongelmaa. Profiilista voi myös valita alueen, jolle haluaa aktiviteettien sijoittuvan. Minulla on valittuna koko Helsinki, jotta urheiluvalikoima olisi mahdollisimman suuri. Halutessaan voi valita vain osan Helsingistä, tai vaikka myös Vantaan ja Espoonkin.

Eilen käytin mielestäni aivan mahtavan passin. Kyseessä oli viiden kerran kortti EtnoFitnessille, joka tarjoaa hurjan määrän erilaisia tanssitunteja, jotka on kerätty ympäri maailmaa. Viiden kerran kesäkortti maksaa normaalisti 45 € (opiskelijat -15 %), mutta SportSetterin kautta tämä oli vain yksi neljästä passistani, joista yhteensä maksan 30 €. Aika hyvä diili! Ja pääsen tällä vielä kokeilemaan viittä eri lajia. (Postaus menee nyt ihan hehkuttamiseksi, joten täytyy ehkä välihuomautuksena mainita, etten hyödy tämän kirjoittamisesta mitään. Olen vain aidon innostunut palvelun käyttäjä.) Lisäksi SportSetterin sivuille on tullut uusi toiminto, jonka avulla voin lahjoittaa kaverilleni samanlaisen passin kuin itsellänikin on. Lahjoitin EtnoFitness-kortin sirkustreenikaverilleni, niin ei tarvinnut lähteä tutustumaan uuteen paikkaan ihan yksin.

EtnoFitness on Vilhonvuorenkadulla, lähellä Sörnäisten metroasemaa. Tulevaisuutta ajatellen se on minulle juuri sopivasti kahden harrastuspaikkani välissä, joten voin jatkaa treeneistä toisiin melkoisen kivuttomasti. Tapana kun on tehdä monet treenit putkeen. Paikka oli siisti ja viihtyisä. Käytimme molemmilla tunneilla limeä salia, mutta tiloissa oli kaksi muutakin salia. Ensikokemuksen perusteella tuli hyvin tervetullut olo. Työntekijät olivat hymyileviä, mikä on aina loistavaa. Pieni hymy saa aikaan niin paljon.

EtnoFitnessin lime sali
Nyt kesän aikana tuntivalikoima vaihtuu viikottain eli on todellakin hieno mahdollisuus päästä kokeilemaan eri lajeja. Eilen tarjolla oli kolme tuntia: Oriental Groove, Bollywood ja Caribbean Dance. Ajattelimme aluksi mennä kaikille kolmelle tunnille samantien, mutta kuumuus sai jo ensimmäisen tunnin aikana toisiin aatoksiin. Jäimme siis vain Oriental Grooveen ja Bollywoodiin. Onneksi korttia ei tarvinnutkaan käyttää kokonaan kesäkuun aikana vaan se on voimassa elokuun loppuun saakka. Ehtii siis helposti käymään vielä kolmella tunnilla.

Oriental Groove ja Bollywood -tunnit olivat mielestäni aika samankaltaisia, Oriental Groove ehkä hieman naisellisempaa. Molemmilla onkin aika samankaltainen kuvaus. Lainaukset EtnoFitnessin sivuilta:

Oriental Fusion (Groovelle ei ollut omaa kuvausta, mutta tämä lienee samanlainen tunti)
"Tiedätkö jo, millaista on arabimaailman MTV-tanssi? Oriental Fusion on itämaisen tanssin “pikkusisko”, joka yhdistää uutta ja vanhaa, itämaista ja länsimaista. Se on vauhdikasta, rohkeaa ja hauskaa fuusiotanssia, jossa mm. hip hop, street dance, dancehall reggae ja reggaeton tuovat oman räväkän mausteensa lantion värinöiden ja sensuellien naisellisten liikkeiden sekaan. Opi sheikkaamaan kuin Shakira!"

Bollywood
"Bollywood-tanssi on jännittävä fuusio: länsi kohtaa idän, etelä pohjoisen! Se sekoittaa paitsi perinteiset klassiset intialaiset tanssit toisiinsa, lainaa myös muiden maiden tansseista, kuten show, afro, itämainen tanssi, hiphop jne. Bollywood-musikaalielokuvat ovat suosittuja paitsi Intiassa, myös useissa Afrikan ja Arabian niemimaan maissa. Elokuvissa mahtipontiset tai vitsikkäät tanssikohtaukset vuorottelevat melodramaattisten dialogi-kohtausten kanssa. Tässä lajissa ei tule aika pitkäksi sillä koreografiat ovat usein hyvinkin vitsikkäitä!"

Kahden tunnin jälkeen oli hiki.
Monet liikkeet vaativat hyvää koordinaatiota, kun jalkojen ja käsien liikesuunnat tuntuivat välillä epäluonnollisilta. Vähän niinkuin yrittäisit pyörittää käsiä ja jalkoja eri suuntiin; onnistuu ehkä hetken aikaa, mutta ennen pitkää menee sekaisin. Mutta ilmeisesti harjoitus tekee mestarin, vaikkei ensimmäisellä kerralla onnistuisikaan. Tunnit etenivät aika hitaasti. Liikkeiden harjoittelu aloitettiin aina paloittain; ensin kädet, sitten jalat ja lopuksi yhdistettynä. Ideaalia sellaisille, jotka eivät ole paljon tanssia harrastaneet, mutta kymmenen vuotta tanssineelle vähän turhan verkkaista. Yksittäisten liikkeiden opettelun jälkeen muodostettiin parin liikkeen komboja, ja lopuksi kaikki kombot sidottiin koko biisin pituiseksi koreografiaksi. Koreografian tanssiminen oli hauskaa. Varsinkin, kun Oriental Groove -tunnin koreografia oli tehty Shakiran ihanaan Ojos así -biisiin (englanninkielinen versio tästä biisistä on nimeltään Eyes Like Yours).

Kokemus oli kokonaisuudessaan hauska. Vaikken kausikorttia näille tunneille ostaisikaan, niin aina on ihana kokeilla kaikkea uutta ja virkistävää. Eikä tanssista muutenkaan koskaan voi oppia liikaa, joten mukavuusalueen ulkopuolelle on välillä hyödyllistä hypätä. Ehdottomasti käytän korttini loppuun, ja houkuttelisi kokeilla esimerkiksi Afro Caribbean Dancea, Burleskia ja Dance Hall Queen Stylea.

P.s. Eikä, vähänkö ihanaa! Blogilleni on ilmestynyt kaksi uutta lukijaa Bloglovinin kautta. Tervetuloa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti