keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Sairaana taas..

Äh, ärsyttävää. Edellinen sairaspäivämerkintä HeiaHeiassa on ollut 22.2. ja seuraavan merkitsin eiliselle 21.5. Miten voi olla näin usein sairaana? Jostain syystä minulla on aina ollut todella huono vastustuskyky. Ehkä tällä kertaa flunssa iski ExtremeRunin takia, kun juoksin varmaankin puolitoista tuntia märissä vaatteissa Vantaanjoen ylityksen jälkeen. Tai ehkä sen takia, että olemme alkaneet nukkua ikkuna auki, kun yöt alkavat olla hiostavia. Tylsää joka tapauksessa.Harmittavinta tässä on se, että minun oli juuri tällä viikolla tarkoitus käyttää yksi SportSetter-passi, mutta viisi treenikertaa supistui näköjään yhteen. Aloitin nimittäin maanantaina Natural BootCampin. Tähän passiin kuului viikko BootCampia - joka arkiaamu klo 6.30. Viikko menee aina siten, että ma, ke ja pe treenit pidetään sisällä, ja ti ja to on juoksukoulua. Maanantaiaamuna tunsin itseni sankariksi, kun heräsin klo 5.30 ja istuin jo puolen tunnin päästä bussissa matkalla kohti treenipaikkaa, joka oli Hakaniemessä sijaitseva Happy Soul. Myöhästyin vähän, koska bussilla kestikin reittioppaan arviota kauemmin päästä Hakaniemeen. Hyppäsin kuitenkin nopeasti mukaan joogamuotoiseen alkulämmittelyyn. Lämmittelyn jälkeen rullailtiin vähän foamrollereilla ja venyteltiin. Kylmien lihasten venyttelyssä oli ajatuksena se, että oikean elämän nopeissa tilanteissa lihakset voivat joutua äkillisesti venymään ilman lämmittelyä. Jos lihakset ovat jo tottuneet venymään kylmiltään, niille ei synny haittaa näissä oikeissakaan tilanteissa. 

Tämän jälkeen alkoi itse treeni. Teimme erilaisia lihaskuntoliikkeitä aina 20-60 s. Ensimmäisellä kierroksella hieman rauhallisemmin ja toisella kierroksella mahdollisimman monta mahdollisimman nopeasti. Treeniin oli valittu liikkeitä, jotka kehittävät isompaa lihasryhmää tai syviä lihaksia. Tässäkin ajatuksena oli, että oikeassa elämässä useimmiten tarvitsee usean lihaksen yhteistyötä. 


Illan PowerPolessa venyin näin hyvin.

Treeni oli mielestäni aamuun sopivan rankka. Oli mukava aloittaa kevyesti ja jatkaa siitä rankempiin aktiviteetteihin, jotka kuitenkin kestivät vain parikymmentä sekuntia kerrallaan. Olisin ehdottomasti halunnut käydä koko viikon treenit, mutta tiistaiaamuna olinkin jo flunssassa. Maanantaiaamun jälkeen oli nimittäin koko päivän todella hyvä ja pirteä olo. Ei tuntunut koko päivänä siltä, että olisin herännyt 5.30 vaan jaksoin helposti vielä illalla PowerPoleen. PowerPolessa tunsin kyllä jo kurkunpäässä alkavan flunssan, mutta jaksoin silti vielä treenata. 

Myös toinen SportSetter-passi saattaa flunssan takia jäädä käyttämättä, koska huomenna olisi viimeinen mahdollisuuteni testata Saiffan break- ja housetunnit. Ihmeparantumiskikkoja otetaan vastaan.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti