lauantai 11. toukokuuta 2013

Hullu treeni-into

Nyt tulee taas jonkinlaista ajatuksen flowta. Välillä on tuntunut, etten kehtaa kirjoittaa, jos ei ole mitään kunnon punaista lankaa tekstille, mutta toisaalta, onhan tämä minun ihan oma julkinen päiväkirja, niin ehkä saan kirjoittaa mitä vaan. 

Tällä viikolla en ole hirveästi päässyt tangolle, vaikka hinku olisi kova. Olen tänään jo neljättä päivää tällä viikolla töissä, ja tiistaina olin koko päivän Elintarvikepäivillä. Torstaina oli kuitenkin aika ihanat treenit. Pole 2/3:lla tehtiin kivoja ja joitakin minulle uusiakin juttuja. Teemana oli selkeästi "mustelmia kaikille", koska treenasimme pyörähdyksiä, joissa pito on ikävissä aroissa paikoissa kuten kyynärtaipeella ja kainalolla. On kuitenkin kiva treenata niitä välillä tunneilla, koska vapaaehtoisesti niitä ei tule tehtyä juuri sen älyttömän kivun takia. Ilmeisesti siihenkin tottuu. Ehkä. Jos tekee paljon. Ja säännöllisesti.

2/3:n jälkeen jatkoin suoraan Pole 3 Flow -tunnille, jonka piti eri opettaja kuin normaalisti. Tunti oli ihan mahtava, koska koreografia oli tarpeeksi helppo, jotta sitä pystyi oikeasti fiilistellä ja hakea sitä flowta. Tanssiminen on ihanaa; haluan lisää tällaista! Koska minulla ei ole varaa enää tankotanssin ja sirkustuntien päälle ottaa mitään muuta kausimaksua, toivon aina kovasti tanssillisia tunteja tankokoulullemme. Yllättävää kyllä, tankotanssissa treenataan aika vähän tanssia.

Kuva: Tuula Ylikorpi
Ennen näitä tankotunteja meillä oli vielä speksiläisten tanssitreenit. Oma tanssitaustani sisältää pelkästään hiphopia, joten oli ihanaa päästä tanssimaan jazz-tanssijan tekemää koreografiaa. (En kyllä valitettavasti erota toisistaan näitä klassisempia tanssilajeja, joten koreografia saattoi olla jotain muutakin, mutta kivaa ja kaunista kuitenkin!) Kiva päästä pitkästä aikaa treenailemaan tanssia myös ilman tankoa.

Treenausinto on kova. Pole Debutista sain ihan uudenlaista kipinää erilaisten esitysten ja kisavetojen tekoon. Tuomareiden palautteet kisasta tulivat muuten eilen. En kyllä niistä tullut hullua hurskaammaksi, mutta tuomaristo koostuikin lähinnä ihmisistä, joilla ei ole kokemusta tuomaroinnista eikä tangolla esiintymisestä saati kisaamisesta. (Tai no itseasiassa en vieläkään tiedä, keitä tuomaristossa edes oli. Nimet mainittiin jossain puolessa välissä iltaa, mutta en niitä siinä jännityksessä osannut painaa mieleen. Ehkä heillä jotain kokemusta olikin, muttei ainakaan siinä määrin, että näissä pienissä tankopiireissä nimet minulle sanoisi mitään. Suomi on kuitenkin tankoilumaana vielä aika pieni, joten aika hyvin kaikki kisailevat tiedetään.) Yksi hyvä/rakentava palaute kuitenkin oli, ja se oli esiintymisestä. Sanottiin, ettei minulla ollut minkäänlaista kontaktia tuomaristoon tai yleisöön. Jäi hieman mietityttämään, minkälaista kontaktia esiintyessä sitten pitäisi olla. Katsekontaktia tuomaristoon otin kuitenkin aina sopivissa kohdissa. Minkälaista muuta kontaktia voi ottaa? Haluan kehittyä esiintyjänä, joten täytyy yrittää kysellä konkareilta, miten tässä asiassa voisi petrata. 

Kuva: Tuula Ylikorpi
Seuraavaksi treenataan sitten Vertical Clubin kevätkauden päätöstä ja Varsovan Pole Dance Cuppia varten. Tulisipa Suomeen (ja vaikka ihan Helsinkiin) lisää tapahtumia. Syksylle ei ole vielä odotettavissa mitään esiintymistä. Pole Artiin en iiiihan vielä taida olla valmis, haha. 

Salilla olen ehtinyt käymään kaksi kertaa tällä viikolla. Eilen tosin oli vain pikainen 30 minuutin tehotreeni. En ole vähään aikaan ehtinyt käymään salilla, ja paluu käsipainojen ääreen olikin aika musertava. Otin käteeni pienemmät painot kuin aiemmin enkä siltikään jaksanut tehdä yhtä paljon toistoja. Höh. Voi tietysti olla mahdollista, että puolen yön aikaan ei puhtia riitä ihan niin paljon kuin aamulla hyvän aamiaisen jälkeen, mutta todennäköisemmin treenaamattomuus vain näkyy. Tangolla olen kuitenkin ihan täysissä voimissani, joten täytyy olla eri lihakset käytössä. Ehkä ne tulokset vielä nousevat uudelleen.

Tasan viikon päästä on muuten Extreme Run Vantaa. Jes jes jes. Se oli viime vuonna niin hauska tapahtuma. Tänä vuonna juoksen ERV:n Lorna Jane -vaatemerkin tiimissä. Meidät stailataan 80-luvulla perustetun Lorna Janen kunniaksi kunnon kasarityyliin. Eli jos näkyy krepattu punapää törkeissä kasarikuteissa ja LJ poskessa, niin saa tulla moikkaamaan. Voitin tosiaan kilpailun, jossa pääsi mukaan tiimiin ja sai lisäksi juoksuasun. Valmiiksi valittujen juoksutrikoiden ja paidan lisäksi sain itse valita sopivan urheilutopin. (Tai maahantuoja kutsuu urheiluliiveiksi, mutta kyseessä on siis ihan pelkästäänkin toimiva toppi.) Löysin todella ihanan topin, mutta sitä oli vain yksi kappale jäljellä. Toivottavasti saan sen itselleni, koska se sopisi ihanasti kilpailuasuksi Puolaan. Jee jee. 

2 kommenttia:

  1. kyllä ainakin heidi t. tuomaristossa on kokemusta esiintymisestä. molemmissa pole debuteissa ollut ja tampere open showcasessa 2 kertaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tämän takia lisäsin tuon "lähinnä". Olisi kuitenkin kiva, että tuomaristossa olisi menestynyt kisaaja, jotta tyyppi varmasti tietäisi, mitä tekee ja mistä puhuu.

      Poista