maanantai 1. huhtikuuta 2013

Sporttaamassa Parkourkeskuksessa

Niin kuin kerroin aiemmin, käytin eilen toisenkin SportSetter -passin. Olen pitkään haaveillut käyväni kokeilemassa kiipeilyä tai boulderointia, mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Onneksi SportSetter oli lukenut ajatukseni, ja tarjosi minulle 2 x sisäänpääsyn Parkourkeskukseen, jossa voi harrastaa parkouria ja boulderointia. Passin sai käyttää joko yksin kahteen käyntiin tai kaverin kanssa yhteen käyntiin. Otin mukaan avopuolisoni M:n, joka on myös kiinnostunut boulderoinnista. Minä olin ihan ummikko, mutta M:lle puuha oli entuudestaan tuttua.

Parkourkeskus sijaitsee Malmilla Teerisuonkuja 4:ssä. Tilasta löytyy boulderointiseinän lisäksi paljon erilaisia parkouriin soveltuvia esteitä, rakennelmia ja telineitä. Henkilökunta oli todella mukavaa ja iloista porukkaa. Siellä he juoksentelivat, hyppivät ja roikkuivat ympäriinsä, kunnes asiakas tuli tiskille. Varmaankin pysyy kunto kovana, kun päivät pitkät temppuilee työpaikalla.

Numero-kirjainkoodeja ihmettelemässä
Viihdyimme Parkourkeskuksessa kaksi tuntia, josta noin puolet vietin boulderointiseinällä. Unohdin tietysti leikata kynnet etukäteen, mutta onneksi tiskiltä sai sakset. Kiipeilykengät sai lainata paikan päältä ilmaiseksi. Sain myös neuvoja, miten aloittaa. Koska en itse tiennyt etukäteen, miten boulderointiseinällä toimitaan, voi olla olemassa muitakin, jotka eivät vielä tiedä. Joten kerronpa siitä vähän. Tarkoitus on siis kiivetä seinää pitkin (tällä seinällä edettiin sivusuunnassa) käyttäen samanvärisiä kiviä. Parkourkeskuksessa lähtöpaikat oli merkattu numero-kirjainkoodein. Mitä pienempi numero, sen helpompi reitti. Kirjain tarkoitti vielä vaikeustasoa samannumeroisten sisällä. A oli helpoin, B hieman vaikeampi, jne. Aloitin pienimmästä löytämästäni numerosta, eli vitosesta. Siinäkin oli jo sopivasti haastetta ensikertalaiselle. Saman reitin M kiipeili ihan kevyesti. No, ehkä minäkin harjaannun, kun pari kertaa vielä harjoittelen. Voima riitti kyllä hyvin, mutta vaikeammissa kohdissa pelkäsin tippumista, vaikka alla olikin pehmeä alusta.


Onkohan mitään lajia, josta en pidä? Aion nimittäin boulderoinnistakin sanoa, että huippuhauskaa oli. Reittini jäivät vähän lyhkäisiksi, mutta sain suunnatonta onnistumisen iloa, kun pääsin jonkin vaikealta tuntuvan kohdan yli. Kyllä tuonne pitää uudelleenkin vielä päästä. Lisäksi treenikaverini kävi treenaamassa juuri ennen minua, ja kuulemma paikan omistaja(t) on jo harkinnut tangon hankkimista. Eiköhän mennä kaikki tankotanssijat tuonne treenailemaan ja promoamaan tankotanssia, jotta saadaan upea oheistreenipaikka. ;) Parkourkeskuksessa on nimittäin myös kahvakuulia, köysiä ja voimistelurenkaita. Ainut, mikä puuttuu, on se tanko! Kertamaksu Parkourkeskukseen on ennen kolmea 6 € ja sen jälkeen 8 €, eli ei paha. Tähän hintaan voi treenata niin kauan kuin ovet ovat auki. 

Oli pakko ottaa aysha-kuva tuon taustan takia
Loppupuoliskon ajasta käytin muilla välineillä temppuillessa. En osaa näitä telineitä kutsua miksikään muuksi kuin rakennustelineiksi, joten olkoon ne niitä. Rakennustelineillä voi vaikka tehdä vähän tankotemppuja. Pito oli aika hyvä, ja saatavilla oli myös grippiä. Tai sitten voi antaa parkourin viedä, ja yrittää liikkua telineillä mahdollisimman nopeasti ja eri tavoilla.

Urpo kuva, mutta Parkourkeskuksessa on siis renkaatkin!
Renkaillakin koitin temppuilla, mutta temppuvalikoimani näillä pikkuisilla on kovin pieni. Lisäksi tuo takana oleva painonnostotankosysteemi oli vähän tiellä. Täytyy koittaa napata PowerPolesta ideoita renkaille, niin voi niitäkin jatkossa käyttää paremmin. 
Ja köysi! Köydellä en osaa tehdä kuin sammakon (ilma-akrobatialiike) ja kiipeillä sitä pitkin. Kokeilin, jaksaisinko kiivetä koko matkan pelkillä käsillä. No en kyllä enää kahvakuulan, DanceMixin ja parin tunnin boulderoinnin ja muun temppuilun jälkeen, mutta aika hyvin silti. Ensi kerralla menen sitten kattoon saakka ja jalat koko ajan suorana edessä. Jos olisin antanut jalkojen vain roikkua, olisin varmaankin päässyt loppuun saakka, mutta eihän se ole yhtä siistiä!

Noniin, tankoilijat, milloin lähdetään tänne yhdessä?

2 kommenttia:

  1. Ääk! Vaikuttaa ylisiistiltä! Mennään vaikka ens viikonloppuna. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En taida tänä viikonloppuna ehtiä, mutta seuraavana kyllä. Jee, kiva, kun on jo pari kiinnostunutta. Jennihän innostu paikasta myös.

      Poista