perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pääsiäinen!

Jee, pääsiäinen! Tätä suklaajuhlaa olen odottanut jo monta viikkoa. Yritän normaalisti parhaani mukaan pitäytyä herkkujen syömisestä, mutta jo kauan sitten lupasin itselleni, että pääsiäisenä saan herkutella oikein liiallisuuksiin asti. Ostin palmusunnuntaiksi virpojia varten 4 Mignon-munaa, 6 Rölli-munaa ja kaksi pientä pussia pikkumunia, mutta harmikseni (vai onnekseni?) yhtään virpojaa ei käynyt. Niinpä tämän kaiken suklaan syöminen jäi minun harteilleni. Rankkaa. Koko viikon olen himoinnut suklaata, mutta olen sitkeästi odottanut perjantaita.Kävimme torstaina elintarviketieteiden opiskelijakollegoideni kanssa keskustelun, kannattaako suklaat syödä yhtenä päivänä vai jakaa kaikille neljälle päivälle. Mielenkiintoisen keskustelun lopputulos oli, että yhtenä päivänä. Perustelimme sen ennen kaikkea sillä, että sokeriaddiktio kehittyy erittäin nopeasti, jos syö suklaata joka päivä muutamankin päivän ajan. Omasta kokemuksestakin tiedän, että jos jätän herkut syömättä, ei niitä edes tee mieli. Mutta pienikin määrä herkkuja parina peräkkäisenä päivänä jättää jälkeensä päivittäisen herkkuhimon. Ja koska en voi sanoa, että itsekurini herkkujen suhteen olisi rautainen, jätän mielelläni rajani testaamatta. Toiseksi perusteluksi mietimme kehon kykyä absorboida ylimäärä energiaa. Jos siis syö herkut nopeasti, ehkä kaikki energia ei pystyisi imeytymään elimistöön niin nopeasti? Tosin silloin herkut pitäisi syödä yhdeltä istumalta. Kolmantena, hyvällä tuurilla syön itseni niin suklaaähkyyn, ettei minun tee mieli suklaata enää pitkään aikaan. Hehe.

Suklaaähky on hyvin todennäköinen, sillä jo ensimmäinen syömäni Mignon-muna sai minut voimaan pahoin. En kuitenkaan aio vielä luovuttaa vaan aion nauttia tästä itselleni suomasta joka lapsen unelmapäivästä. Ehkä Mignon-muna aamupalana saa kuitenkin tästä eteenpäin jäädä sinne haaveisiin, koska todellisuudessa se ei ollutkaan niin ihana kokemus kuin miltä kuulostaa. Kokeillaan uudelleen hyvän ruoan jälkeen.


Pelkäksi herkutteluksi ei kuitenkaan pääsiäinen jää. Tänään suuntaamme treenikaverini kanssa Vertical Clubille harjoittelemaan kisakoreografioitamme. Pitkän pohdinnan jälkeen päätin nimittäin hakea Pole Debuttiin. Toivottavasti hutaisten tehdystä freestyle-hakuvideostani pystyy jostain välistä spottaamaan potentiaalini ja pääsen mukaan. Hyviä videoita on niin vaikea kuvata, kun itse ei omista tai opeta tankotanssikoululla. Kotona tilat eivät riitä kunnon tanssimiseen ja sängyn takaa on hankala kuvata. Treeneissä taas ympärillä pyörii muita treenaajia, ja hakuvideollanikin treenikaveri syöksähtää kesken kaiken kameran ohi. Täytyy toivoa, että ylimääräinen pylly videolla ei vähennä pisteitä. :D

Lauantai menee töissä, mutta illalla ehtii käydä vaikkapa lenkillä. Sunnuntaina käytän paniikinomaisesti viimeiset SportSetter-passini, joten päivälle on buukattu kahvakuulaa, DanceMixiä ja boulderointia. Maanantaina oli tarkoitus mennä mikroautoilemaan (superkivaa!), mutta avopuolisoni M huomasikin olevansa silloin töissä. Höh. Täytyy keksiä jotain muuta kivaa. Mitähän kivaa SportSetter minulle keksii huhtikuulle? En malta odottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti