perjantai 22. maaliskuuta 2013

Juoksukuntoon 2013?

Olen muutaman kerran yrittänyt pakottaa itseni lenkille, mutta inhoan juoksua niin paljon, etten ole kyennyt voittamaan itseäni tässä taistelussa. Kerran sain itseni kyllä lenkkivaatteissa ulos asti, mutta edellisen illan juhliminen ja kyseisen päivän syömättömyys pakottivat lopettamaan heti alkuunsa. Olen M:ää pyytänyt lähtemään tsemppariksi ainakin sille ensimmäiselle lenkille, ja eilen saimme vihdoin sovitettua yhteisen lenkin molempien aikatauluihin. 

Ensimmäinen lenkki viime kesän jälkeen tuntui raskaalta. Jalat eivät tuntuneet nousevan, mutta en tiedä, johtuiko se kunnosta, kylmyydestä vai molemmista. Jos olisin yksin ollut lenkillä, olisin luovuttanut jo moneen kertaan, mutta onneksi M oli mukana tsemppaamassa. Alkoi nimittäin särkemään sekä lonkkia että hartioita. Hartioita? Tosin toinen hartia oli jo päivällä ollut liikutellessa kipeä, ja juostessani huomaan usein jännittäväni hartioita. Juuri ennen kotipihaa alkoi kylkeäkin pistämään, mutta siihen olikin jo ihan sopivaa lopettaa. Tuskien taival siis, mutta lenkin jälkeen fiilis oli älyttömän hyvä. En voi kuin olla onnellinen, että avopuolisona on samanlainen urheiluintoilija kuin minä, vaikka lajimme ovatkin hieman erilaiset. 

Melkein aiheeseen liittyvä kuva vuodelta 2005
Lenkin aikana koin vuorotellen rimakauhua tulevaa HCR:ää kohtaan ja tyyneyttä, että kyllä tämä tästä vielä treenatessa paranee. Tavoitteenihan on vain päästä maaliin ja ylittää itseni oman mukavuusalueeni ulkopuolella. Varmasti joku miettii, miksi ilmoittauduin juoksutapahtumaan, vaikka inhoan juoksua. No juuri siksi, että kaikkea pitää kokeilla, paitsi kansantanhua. Ja ehkäpä opin vaikka tykkäämään juoksemisesta tässä treenatessa. Juokseminen olisi hyvää aerobista treeniä voimalajieni rinnalle. 

Ensimmäinen askel kohti HCR:ää on siis vihdoin otettu, ja tänään aion vielä työvuoron jälkeen jäädä hetkeksi juoksumatolle M:n esimerkkiä seuraten. Eilinen lenkki oli muuten n. 7 km keskinopeudella 10,3 km/h tai 5:50/km. Jos tätä vauhtia jolkottelisin koko HCR:n, tulisi ajaksi 2 h 2 min 30 s. 

2 kommenttia:

  1. aika kovalla lenkillä alottelet! ;) mä oon alotellu ihan hiljalleen 3km lenkeillä... -sonja

    VastaaPoista