sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Happy Soul in Happy Body

Käytin tänään viime tingassa viimeiset SportSetter-passini. Maaliskuu on ollut aika kiireinen, joten en ole aiemmin ehtinyt, ja yksi jäi jopa kokonaan käyttämättä. Huomenna tulee taas uudet passit, ja odotan jo innolla, mitä tällä kertaa tulee. Tänään kävin kuitenkin ensimmäiseksi HappySoul Ryhmäliikuntastudiolla. Passiini kuului kaksi tuntia, ja koska jätin käyntini viimeiseen päivään, otin molemmat tunnit peräkkäin. Sunnuntaina tarjolla oli Kahvakuula ja DanceMix. 


Ensinnäkin täytyy sanoa, että vastaanotto oli mitä ihanin. Iloinen ja sydämellinen Marjan toivotti tervetulleeksi suuren hymyn kera. SportSetter-systeemi oli hallussa eikä minkäänlaista säätöä paikan päällä syntynyt. Hyvä, koska ainut pelkoni SportSetterin käytössä oli, että siitä syntyisi jotain häsellystä, kun henkilökunta on pihalla tai järjestelmä on monimutkainen. Näin ei kuitenkaan onneksi ole, ja SportSetterit on nyt kaikissa kolmessa kokeilemassani paikassa toivotettu aivan yhtä tervetulleiksi kuin kaikki muutkin. HappySoulilla on muuten todella hyvä sijainti Porthaninkatu 2:ssa, joka on ihan Hakaniemen metroaseman yhden sisäänkäynnin vieressä. Paikka on pieni ja sympaattinen, ja myös todella siisti. 


Itse treeni alkoi kahvakuulalla. Tunti oli merkitty 45-minuuttiseksi, mutta ohjaaja veti hieman pidemmän treenin, jotta mukaan mahtuisi myös hyvät lämmittelyt ja venyttelyt. Meitä oli pääsiäisen ja mahtavan ilman kunniaksi paikalla vain kaksi, mutta se sopi minulle erittäin hyvin aloittelijana. Saimme hyvää yksilöllistä ohjausta. Jo ensimmäinen liike, kahvakuulan heijaukset jalkojen välistä pään yläpuolelle, tuntui todella raskaalta. Minulla on mielestäni ihan hyvin voimaa vartalossa, mutta tätä treeniä en kyllä pystynyt puhtaasti suorittamaan. Toisin sanoen, en jaksanut tehdä kaikkia toistoja kaikista liikkeistä. Hienoa, koska pitkästä aikaa tunsin, että työskentelen ihan äärirajoilla. Nautin oikeastaan enemmän siitä, kun treeni on niin rankka, etten pysty sitä kokonaan tekemään, kuin siitä, että suoritan koko treenin puhtaasti. Tuntee ainakin treenanneensa. Ojentajaliikkeet ovat aina olleet heikoin kohtani käsitreenissä, ja kahvakuula ei sitä ainakaan helpottanut. Ehkä vaihdankin salitreeniini tangolla tehtävät ojentajasarjat kahvakuulasarjoihin. Minulla on nimittäin ollut ongelmana se, että pienet käsipainot ovat minulle liian kevyitä, mutta isommat painot eivät sovellu niskan taakse vientiin. Tangon kanssa taas en saa poltetta tuntumaan oikeassa kohdassa, eli ojentajissa. Myös vatsalihaskierrot sivulta toiselle kuulan kanssa olivat ihanan raskaita. Nekin taidan lisätä salitreeniini sen hölmön laitteen tilalle. 

Kaiken kaikkiaan siis todella hyvä treeni. Marjan oli ihana ohjaaja. Selvästi näki, että hän nauttii ohjaamisesta. 


Kahvakuulatreenin jälkeen olisin jo hyvin voinut lähteä kotiin, mutta halusin käyttää vielä mahdollisuuteni toiseen tuntiin. DanceMix on ilmeisesti aika samanlaista kuin Zumba. En ole koskaan itse kokeillut Zumbaa, mutta ohjaaja sanoi, että jos Zumba on tuttua, niin tälläkin tunnilla pärjää. Mutta pärjäsi kyllä hyvin, vaikkei ollutkaan tuttua. Tunnilla tehtiin helppoja sarjoja eri tanssilajeissa. En totta puhuen muista, mitä kaikkia lajeja käytiin läpi, mutta ainakin salsaa ja cumbiaa, ja muutkin olivat samanhenkisiä. Hauskin sarja oli tanssissa, jota ohjaaja kuvaili sanoin "ja nyt vähän brasilialaista peppua!" Olisipa ihana itsekin näyttää niin hyvältä villisti sheikatessa kuin ohjaajamme. Mutta kunhan ei peiliin katsonut, niin fiilis oli ihan mahtava. Haha. DanceMix oli hyvän fiiliksen tunti, jossa sai vetää vapautuneesti omalla tyylillään ja pitää hauskaa.

Tykkäsin molemmista treeneistä kovasti, ja voisin hyvin mennä uudestaankin joku kerta, kun innostun. Vaihtelu virkistää. HappySoulilta jatkoin vielä Parkourkeskukseen. Siitä lisää toisessa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti