maanantai 25. helmikuuta 2013

Treenit videolla

Eilen olin Vertical Clubilla vapaissa treeneissä. Meitä treenaajia oli vain viisi, joten salissa oli hyvin tilaa kuvata. Päätin siis kuvata koko treenit. Kokeilin myös mukavuusalueeni ulkopuolella 48mm tankoa, kun normaalisti olen aina 42mm tangolla. Johtuneeko tangon paksuudesta vai kuvaamisen aiheuttamasta jännityksestä, mutta mikään ei tuntunut onnistuvan. Ei edes luottoliikkeeni, jonka teen jokaisessa freestylessani. 1 h 45 min videomateriaalia supistui säälittävän helposti reilu 4 minuutin pätkäksi. 

Harjoittelin erityisesti mm. takanojaan menoa ilman käsiä. Olemme tehneet sitä parilla tunnilla VC:llä lähiaikoina. Se ei ole oikeasti yhtään vaikeaa, mutta aika kuumottavaa. Takanojassa olet kuitenkin menossa pää edellä kohti lattiaa eikä mahdollista putoamista ole kovin helppoa pelastaa. Reisissä pitää olla hyvä pito, mutta jos osaa takanojan tekniikan, niin kyllä se ilman käsiäkin sujuu. Kunhan voittaa pelkonsa. Kokeilin takanojaan menoa myös molemmat nilkat ojennettuina (eli ei toista nilkkaa fleksissä) ilman käsiä, mutta kyllä se nilkka kesken kaiken vähän fleksiin tahtoi mennä. Videolla toinen takanojaklippi. (Kohta 1:14)

Nykyään olkanousu kuppiotteella menee niin ajattelematta, että ihmettelen, miten ihan vähän aikaa sitten vielä kammosin sitä. Oikeastaan se on nykyään lempparini olkanousuotteista. Kaikki videon olkanousuliikkeet on tehty kuppiotteella. Jännää. 

Opin vapaissa treeneissä ihan uudenkin liikkeen - olkanousu lattialta seisomaan. Olipa hauska, kun kuvasin koko treenit, niin sain videolle jokaisen yritykseni ennen onnistunutta suoritusta. Laitoin kaikki yritykset videolle peräkkäin. (Kohta 2:42)

Olkanousuasennossa alaspäin tulemista harjoiteltiin tiistaina Pole 3 Tricks -tunnilla. Silloin en voinut flunssani takia kokeilla, joten eilen tein sitäkin ensimmäistä kertaa. Se oli niin huvittavan näköistä, että olihan se pakko opetella. Opettajan sanojen mukaisesti: jos olet vaikka tehnyt olkanousun liian korkealle ja huomaat, että ei hitto, ei täältä pääse mitenkään alas, niin voit sitten käyttää tätä liikettä pelastautumiseen. Huh. (Kohta 3:07)Ja videon lopussa pieni blooper kaikkien iloksi. :) Jee, videot ovat kivoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti