tiistai 19. helmikuuta 2013

House of OonaK workshop

Eilen oli tosiaan Oona Kivelän workshop Vertical Clubilla. Ilmoittautuminen workshoppiin tapahtui sähköpostitse, ja sen oli ilmoitettu alkavan tasan klo 12 kyseisenä päivänä. Yhtään etuajassa lähetettyjä sähköposteja ei huomioitu. Niinpä istuin töissä tuona päivänä viiden eri kellon kanssa, ja odotin, että jokainen niistä vaihtuu kahteentoista ja vielä muutaman sekunnin ylimääräistä. Heh. No olisihan se ollut hirveää, jos olisin lähettänyt sen oman tietokoneeni kellon mukaan ja vastaanottajan kello olisikin ollut 11.59. Hoidan yleensä kaikki ilmoittautumiset ja varaukset näin, koska koskaan ei voi tietää, miten nopeasti paikat loppuvat. No, ainakin saan leffoihin sun muihin aina parhaat paikat. ;)

Tätä oli luvattu:


Tätä saatiin:Keskityttiin siis tähän Oonan Pole Art 2012 -vetoon ja sen temppuihin ja komboihin. Pelkäsin etukäteen, että tämä workshop olisi minulle liian vaikea, koska vaikka käynkin normaalisti tämän tason tunneilla, niin onhan Oona sentään maailmanmestari. No, huoli oli onneksi turha. Olihan temput vaikeita, muttei sentään täysin mahdottomia. Kaikkea pystyi siis ainakin yrittämään, vaikkei heti olisi onnistunutkaan. Joskus kun ei ollut vielä niin hyvä tankotanssissa, saattoi jo se liike, mistä kombo piti aloittaa, olla aivan liian vaikea, eikä hommassa päässyt edes alkuun. Mutta nyt sain kyllä rahoilleni vastinetta. Harjoiteltiin todella paljon minulle aivan uusia liikkeitä ja komboja.


Koin myös ihanaa onnistumisen iloa pariinkin otteeseen. Ensin olkanousussa kuppiotteella. Kuppiote on ollut minulle vähän pelottava vaihtoehto, ja yleensä teen sen salamannopeasti, että saan äkkiä jalat tankoon. Kuppiotteessa kaikki sormet ovat tangon takana, joten tangosta ei sillä tavalla pidetä kiinni vaan painetaan vain käsiä ja hartiaa eri suuntiin. No, nyt oli tarkoitus sitten jäädä olkanousuasennossa puolimatkaan, ja yllättäen se vain onnistui. Jes! En kuitenkaan uskaltanut vielä tehdä videolla kohdassa 1:08 näkyvää flippiä, mutta vähän hidastettuna se onnistui.

Toinen onnistuminen oli videolla 0:13 kohdassa näkyvä liike. Olen yrittänyt sitä aiemmin onnistumatta yhtään. Nyt se kuitenkin sujui jo aika hyvin. Jes! Yleensä siis onnistumisen ilo ei synny niistä liikkeistä, jotka onnistuu heti ensimmäisellä yrityksellä, vaan niistä, joita on pidempään hinkannut ja oppii vihdoin.


Flunssa kyllä harmitti, koska en voinut treenata täysillä. Olin ihan hengästynyt ja hikinen jo lyhyiden alkulämmittelyjen jälkeen. Ensimmäiset liikeet ehkä olivat vielä isoja, mutta muutaman toiston jälkeen olin jo ihan nuupahtanut. Onneksi liikkeiden välissä sai levähdettyä, kun oli kaksi yhdellä tangolla. Tankokaverini sai sitten treenata vähän enemmän, kun itse keräsin energiaa. 

Oli kuitenkin todella kivaa ja koin saaneeni paljon irti. Oona on hyvä opettaja ja menisin workshoppiin uudestaankin. Niitä ei vain Suomessa kovin usein ole. 


Tankotanssin workshopeissa on tapana ottaa lopuksi kuvia opettajan kanssa ja postata tietenkin Facebookkiin. Pitihän minunkin osallistua tähän, kun en Marlo Fiskenin ja Miia Rytkösen workshopeissa tätä vielä ollut tajunnut. Vähän niinkuin normaalit ihmiset ottavat kuvia julkkisten kanssa, niin tankoihmiset ottavat kuvia tankojulkkisten kanssa. Heh. Tällä flunssanaamalla saikin erittäin hienoja kuvia, mutta eihän se nyt niin justiinsa ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti