lauantai 2. helmikuuta 2013

Hierontaa

Eilen tein jotain, mistä olen jo aika pitkään haaveillut. Kävin hieronnassa. Wow. Harrastamani lajit rasittavat kaikki aika paljon yläselän aluetta, hartioita ja niskaa, joten olen kärsinyt jatkuvasta lihasjumista. Avopuolisoni vaivaaminen jatkuvilla hierontapyynnöillä tuntuu ikävältä, kun on olemassa myös ihmisiä, joille siitä maksetaan, ja jotka ennen kaikkea ovat koulutettuja siihen. Olen käynyt hieronnassa vain kerran aiemmin, ja silloinkin kyseessä oli kauneushoitolan rentouttava hieronta. Tämä oli siis ensimmäinen kerta kunnon urheiluhieronnassa.

Jännitän yleensä paljon tuollaisia tilanteita, joissa joku tekee minulle jotain, kuten hammaslääkäri, kampaaja tai hieronta. Pelkään, että tämä henkilö mokaa jotain, ja minä joudun kärsimään seurauksista. (En varmasti ole ainoa, jonka mielestä kampaaja voi tuhota ulkonäön totaalisesti, ja näin käydessä ei hysteerinen itkukohtaus ole kaukana.) Hierontakin jännitti aluksi hurjasti, mutta onneksi tyyppi oli rento ja jutteli mukavia koko ajan.

FreeDigitalPhotos.net / imagerymajestic


Tuli muuten  mieleeni, että onkohan mieshieroja joillekin naisille omituinen asia. Puhuttiin parin treenikaverin kanssa kerran, että nykyään ei mikään enää hetkauta, kun näiden lajien parissa on tottunut milloin kenenkin kosketteluihin. (Yritin oikeasti muotoilla tätä siten, ettei se kuulostaisi siltä, miltä se nyt kuulostaa, mutten onnistunut!) Sekä miehet että naiset korjailevat lantion asentoa esim. käsinseisonnassa tai treenikaveri/opettaja käyttää kehonsa painoa painaakseen parempaan venytykseen. Itse valitsin siis mielelläni mieshierojan, koska pelkään, ettei nainen pysty/uskalla runnoa niin kovaa kuin kivikovaksi jumittuneet lihasmöykyt vaativat. Inhottava ennakkoluulo kyllä, tunnustan.

No, jumeja löytyikin ihan tarpeeksi paljon. Hieronta oli todella hyvä ja nyt harmittaa, kun en saa tuota samaa hierojaa ensi viikolle. Ajattelin nimittäin hänen suositustensa mukaisesti käydä nyt vielä kaksi kertaa viikon välein, ja sen jälkeen silloin, kun siltä tuntuu. Hieronnan jälkeen olin koko loppupäivän ihan tillintallin ja väsynyt. Ei tainnut olla ihan puuta heinää se, että hieronta vastaa yhtä treenikertaa. Olin suunnitellut samana päivänä meneväni vielä kahdeksi tunniksi sirkuksen vapaatreeneihin ja tankotanssitunnille, mutta hieroja sanoikin, ettei samana päivänä kannata treenata. Siitä tulikin sitten järjetön dilemma. Jos menisin treeneihin, hieronnan vaikutus voisi nollautua. Mutta kun niin kovasti haluaisin treenata. Päätin sitten jättää sirkuksen väliin, mutta tankotanssitunnille menin, koska olin jo tunnin varannut eikä sen käyttämättä jättäminen ole oikein sopivaa. Eihän siitä tunnista paljon mitään tullut, mutta onneksi oli sentään kakkostason tunti, niin ei ollut mitään kovin vaikeaa tai voimaa vaativaa.

Arjen tragedian käsittelyä Facebookissa

Treenin jälkeen menin kotiin, lysähdin sänkyyn enkä jaksanut enää muuta. Huhhuh, enpä olisi hieronnan kuvitellut olevan noin rankkaa. Tänään tuntuu pientä lihaskipua hierotuilla alueilla. Tekee koko ajan mieli heilutella ja pyöritellä hartioita. Mutta kuulemma huomenna pitäisi tuntua jo ihanan rennolta. Toivottavasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti