sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Vapaat tankotreenit 20.1.2013

Tänään keskityin vapaissa treeneissä erilaisiin ayshoihin. Erityisesti handspringillä ayshaan menoa olen hinkannut lähiaikoina. (Video lopussa.) Opin sen ennen joulua, mutta kadotin sitten heti seuraavissa treeneissä. Sen jälkeen se on joskus mennyt, mutta useimmiten ei. Tänään se pienen hakemisen jälkeen tuli takaisin, kun jokin loksahti taas paikalleen. Nyt tuntuu, että oikeasti osaan sen, mutta katsotaan taas seuraavissa treeneissä. Kotona en valitettavasti uskalla enää harjoitella handspringiä, koska löin kerran harjoitellessani jalkani suhteellisen kovaa sängynjalkaan. Tuli oikein mustelma. Täällä kotona on aika vähän tilaa, mutta kyllähän nyt oma tanko pitää olla. Haaveilen stagen ostamisesta kesäksi. Stagessa on tanko kiinnitettynä vankkaan alustaan, jolloin yläkiinnitystä ei tarvitse, ja tankoilla voi vaikka ulkoilmassa. 

Brass bridge
Tässä kuitenkin pari kuvaa muista jutuista, joita treenasin tänään. Brass bridgeä olen aina pitänyt todella kauniina liikkeenä, mutta kokeilin sitä ensimmäistä kertaa vasta ennen joulua. Ei olla sitä kovin paljon treeneissä tehty ja olen pitänyt sitä jotenkin vaikeana. Ei se sitten kuitenkaan ollut yhtään vaikea. Aluksi mukana oli vain pieni psykologinen este, kun tuo pito pelkällä reidellä tuntui aika jännältä.

Brass bridge 
No tuossa nyt vielä toiselta puolelta, kun en tiedä, kummalta puolelta se olisi kivemman näköinen. Aysha-teeman mukaisesti tähänkin liikkeeseen menin mallilla forearm grip aysha - straight edge - brass monkey - brass bridge. Lopun videossa tuo combo vähän varioituna.

Jade
Jadessa minulla on vielä paljon parannettavaa. Jadestakin tykkään kovasti ja laitan sen varmaan jokaiseen freestyleen, mutta rumahan se vielä on. Tarkoituksena olisi siis saada jalat spagaattiin eli 180 asteen kulmaan. Mutta sitä mukaa jadekin paranee, kun saan venyteltyä spagaattia maassa. Spagaattini muuten venyy kuntosalilla jalkatreenin jälkeen viisi kertaa paremmin kuin tankotanssitunnilla. Viimeksi melkein maahan saakka jo. Tankotanssissa käytetään enemmän ylävartalon lihaksia, joten jalkojen lihakset eivät erityisesti lämpene.

Ja alla sitten vielä se video. Harjoittelin tänään ensimmäistä kertaa videonmuokkausta, joten tässä ei ole mitään kovin ihmeellistä. Kunhan sain vaan vähän kokeiltua, että tulevaisuudessa voin laittaa lisääkin videoita. Loppukevennyksenä minun ja Essin mahtavat jadepudotukset, joiden piti mennä samaan tahtiin. Lisäksi voisin itse pudottaa vähän rohkeamminkin.. Ja anteeksi musiikista.. :D Se vaikutti huvittavalta ensimmäiset kaksi kertaa.

2 kommenttia: