torstai 24. tammikuuta 2013

Triplatreenipäivä

Taas kompensoin eilistä liikkumattomuutta triplatreeneillä tänään. (Tai no, enhän minä mitään kompensoi. Olisin ollut triplatreeneissä, vaikkei eilinen olisikaan ollut lepopäivä.) Treenaus alkoi Pole 3 Flow -tunnilla, jossa oli tänään tosi kivoja juttuja, ja jäi fiilis, että osasin hyvin. Paitsi yhden päänvaivaliikkeen, jossa tarvitaan hyvää jalkapohjapitoa (jota minulla ei vaan ole) ja jonkinlainen palojen kohdalleen loksahdus aivoissa. Se liike näyttää kaikilta muilta sujuvan niin helposti, että oikein ärsyttää, kun en tajua. Plus se jalkapohjapidon olemattomuus.. Pankinräjäyttäjä oli taas Flow-tuntia seuraava Pole Dance -tunti, jota viime viikollakin hehkutin. Jenni oli luonut aivan upean koreografian ja sitä oli ihana tanssia. Tuli kaipuu ihan kunnon tanssitunneille. Mutta nimenomaan tällainen tankoon yhdistetty tanssillisempi tunti on jotain ihan parasta. Ja täytyy taas mainita, miten mukava on tanssia yksilönä, kun ei tarvitse miettiä jokaista liikettä synkroon muiden tanssijoiden kanssa. Joitain kivoja kohtia voi fiilistellä vähän pidempään ja tehdä omaa tyyliä. 


Mutta sitten näihin ilma-akrobatiatreeneihin, joista on kuviakin. Spagaattiliikkeet (kuten yllä oleva) ovat mielestäni kivoja, mutta ensin pitäisi venyä siihen kunnon spagaattiin. Ilmassa on vielä vaikeampi saada hyvä spagaatti, kun se pitää tehdä kokonaan lihaksilla eikä voi vain painaa itseään lattiaa vasten. Lisäksi selkää pitäisi saada tuosta vielä enemmän taipumaan. Selkäni ei ole mitään taipuisinta mallia, mutta pikkuhiljaa kai sekin siitä venyy.


Tämä kuva näyttää aika mielenkiintoiselta. Liikkeen nimi on kylkipistokas, ja vaikka kuvasta tulee fiilis, että olen tuossa vain tippumassa renkaalta, niin tuo on oikeasti staattinen pito. Ehkä tuo irti olevan käden asento saa tämän näyttämään enemmän tilannekuvalta. Seuraavaksi voisin koittaa napata tuolla irti olevalla kädellä jalasta ja tehdä spagaatin. Tämän liikkeen hallitsemisessa kesti minulla aika kauan. Se vaatii vahvoja kylkilihaksia ja myös oikeaa tekniikkaa. Mutta sellaisten vaativien liikkeiden oppiminen tuottaa mieletöntä onnistumisen iloa. Jee!Meillä ei edelleenkään ole rengastrapetsin opettajaa tuolla, joten yritin keksiä päästäni jotain uusia liikkeitä. Ajattelin, että tuollainen "naisten istunta-asento" ylösalaisin olisi aika söpö ja naisellinen. No jaa, en tiedä, tuota voisi vielä hieman kehitellä eteenpäin. Ensi viikolle täytyy koittaa etsiä jotain inspiraatiota. Aika tylsää kahlata läpi samoja temppuja. Tosin tänään köysiopettaja antoi tehtäväksi keksiä koreografian, jossa ilmenee yllätys, pehmeys ja jäykkyys, ja vain ne kolme. Se oli oikeastaan aika hauska tehtävä. Opin myös pari uutta kiepautusta. Viime viikolla vielä hannailin, mutta tällä kertaa jo sujui. Tällä kertaa oli muuten parempi kamera mukana, mutta sillä ei saa videota. Höh. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti