tiistai 15. tammikuuta 2013

Kesä vs talvi

Koska ulkona on niin kylmä ja harmaa ilma, ajattelin piristää blogia heinäkuussa otetuilla ihanan kesäisillä kuvilla. En oikeastaan kaipaa kesää, koska olen ehdottomasti kevät- ja syksyihminen. Talvella on liian kylmä enkä oikeastaan pidä mistään talviurheilulajista. Talvipukeutuminen on tylsää - varsinkin, kun uusiin vaatteisiin ei ole opiskelijalla varaa. Kesällä taas on liian kuuma, ja minulle tulee helposti ahdistava ja heikko olo kuumuudessa. Kesälläkin pukeutuminen on usein tylsää, kun kuumuus laittaa valitsemaan mahdollisimman vähäiset ja mukavat vaatteet. Valitan siis sekä kylmästä että kuumasta, mutten koskaan haikaile toisen perään, vaan odotan ihanaa sopivan lämmintä syksyä ja kaunista kevättä. Mutta jos pitäisi valita kesän ja talven välillä, valitsisin kesän. Kesäisin voi vaikka temppuilla lasten leikkipaikoilla. ;)

Mainitsin aiemmin blogissa, etten ole koskaan lasketellut, enkä oikeastaan haluakaan, koska pelkään loukkaantumista. Pelkään, etten aikuisena enää pysty oppimaan sellaista uutta vauhdikasta lajia, ja etenkin kaatumista oikein. Joskus tankotanssitunneilla näkee ihmisiä, jotka paniikin tullen päästävät kaikki raajat irti tangosta ja mätkähtävät maahan, vaikka loogisin ajatus olisi pidellä kiinni henkensä edestä. Minä olisin varmasti tällainen ihminen rinteessä. Jos menettäisin tasapainoni, tekisin varmasti jotain täysin järjenvastaista ja löytäisin itseni kasasta luut poikki. Tangolla on hyvin vähän sellaisia liikkeitä, joita ei voisi tehdä ensin hitaasti, ja lisätä vauhtia vasta, kun liikkeen oppii. Rinteessä taas mennään hirveää vauhtia alaspäin ja toivotaan parasta. Siis tämä on ainakin minun pelokas käsitykseni, joten korjatkaa, jos olen väärässä. Vaikka harrastan paljon toisille hurjilta tuntuvia lajeja ja teen paljon rohkeutta vaativia asioita, pidän itseäni pohjimmiltani aika nössönä. Tandemhyppy lentokoneesta: supersiistiä. Mäenlasku suksilla: en ehkä tiedä mitään pelottavampaa. 


En myöskään ole kovin hyvä luistelemaan tai hiihtämään. Opin molemmista alkeet aika vanhana (ehkä 8-9-vuotiaana), ja alkeistasolle nämä ovatkin jääneet. Luistimilla osaan suunnilleen mennä eteen- ja taaksepäin ja pysähtyä kaartaen. Suksilla osaan mennä tasaisella, mutta pienetkin mäet tuottavat tuskaa. Olen hiihtänyt enimmäkseen meren jään päällä, joten mäistä ei ole onneksi tarvinnut huolehtia. En muista, milloin minulla viimeksi on ollut sukset tai luistimet jalassa. Todennäköisesti ala-asteella. Luistelua ja hiihtoa voisin kyllä suostua jälleen kokeilemaan, mutten usko, että minusta enää jääprinsessaa tulee (toisin kuin ala-asteen opettaja taisi minulle lupailla). Olen pystynyt välttämään kokeilun sillä tekosyyllä, että minulla ei ole varusteita. Luistimia ei edelleenkään ole, mutta suksia voi nykyään lainata Viikin UniSportista. Pitäisiköhän kohdata omat haamunsa...?


Kesälajeissa minulla ei ole mitään tällaista inhokkia tai pelon aihetta. Pidän kovasti uimisesta, ja tuolla kuvissa takana näkyvällä rannalla olen tuhansia kertoja uinut. Jossain vaiheessa kuitenkin lopetin meressä uimisen, kun yhtäkkiä jokaisen uintikerran jälkeen ihoni alkoi ikävästi kutisemaan. Kokeilin käydä heti uinnin jälkeen rannan suihkussa, sitten kotona suihkussa ja vielä rasvata ihon kunnolla, mutta ei auttanut. Todella harmillista, koska aikoinaan kesäisin saatoin käydä uimassa pari kertaa päivässä, joka päivä. Mikä ihana leppoisa aamutreeni olisikaan uida tyynessä vedessä, kun muita ihmisiä on liikkeellä vielä hyvin vähän. Tai iltaisin, kun auringonpalvojat ovat jo lähteneet. Luonnonvedet ovat niin paljon mukavampia kuin uimahallit. 

Kesäisin on myös kivoja urheiluleirejä. Erityisesti haluan suositella kaikille Circus Helsingin kesäleirejä, joihin ilmoittautuminen alkaa maaliskuussa. Valikoimassa on sekä lasten että aikuisten leirejä. Aikuisten leirit kestävät kolme päivää ja ovat iltaisin klo 17-21. Siis 12 tuntia, 120 €. Leirillä pääsee kokeilemaan kaikkia mahdollisia sirkuslajeja sekä parkouria, ja voi itse valita, mihin ryhmään haluaa milloinkin mennä. Viime kesäleirillä kokeilin ainakin parkouria, käsinseisontaa, pariakrobatiaa, kiinalaista tolppaa, ilma-akrobatiaa, jongleerausta, nuoralla kävelyä ja permantoakrobatiaa. Ilmavolttiradalle en uskaltanut mennä. Jääköön voltit vielä odottelemaan parempaa aikaa. Leirille voi tulla kuka tahansa, oli sitten jo kokenut akrobaatti tai henkilö, joka ei ole koskaan edes kärrynpyörää tehnyt. Opettajat osaavat kyllä antaa haastetta harrastajan oman tason mukaan ja tukevat aina tarvittaessa. Rohkeasti siis mukaan kokeilemaan, jos sirkus kiinnostaa. Viime kesänä olin niin haltioissani, että olisin halunnut ilmoittautua myös jälkimmäiselle leirille, mutta rahatilanne ei antanut periksi. Tänä vuonna aion taas mennä ja rahatilanteen salliessa ehdottomasti molemmille. Jippii, en malta odottaa!

2 kommenttia:

  1. Moikka!:) tuosta laskettelusta sen verran, että aluksi pystyy todellakin laskemaan vähän hitaampaa mäkeä alas ja rinteitäkin löytyy monen tasosia eli aloittaa voi vaikka sieltä lasten rinteestä:D laskettelu on superhauskaa, joten suosittelen ehdottomasti joskus edes kokeilemaan!:) ihanaa lopputalvea!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heii, kiitos vinkistä! :) Hahaa, lapsetkin varmaan vaan jyräis mun päältä. ;) Mutta joo, sinne lasten rinteeseen ensin, jos joskus menen.

      Poista