tiistai 29. tammikuuta 2013

Enemmän duoo ku sooloo

Viime torstain ilma-akrobatiatunnilla selailin rengastrapetsikirjaa, jonka lopussa oli kuvia duoliikkeistä renkaalla. En ollut aiemmin edes tullut ajatelleeksi, että renkaallakin voi tehdä duoa. Tietenkin. Innostuin heti ja ehdotin treenikaverilleni Riialle, että kokeillaan. Torstain tunnilla ei vielä ehditty, mutta perjantain vapaissa treeneissä sitten innostuttiin. Ihan mielettömän hauskaa! Miten erilainen fiilis treenaamiseen tuleekaan, kun pitää ajatella liikkeitä ihan eri tavalla. Mitä liikkeitä voi tehdä, että toinenkin mahtuu renkaalle ja mikä voisi näyttää hauskalta kahdestaan. Meillä ei vapaissa treeneissä ollut sitä rengastrapetsikirjaa käytössä, joten tässä vähän kuvia siitä, mitä keksittiin kokeilla. Näissä kuvissa on sellaista vauhdin hurmaa ja uutuuden intoa, eli ei välttämättä ihan viimeisteltyjä liikkeitä.

Aika yksinkertaisilla liikkeillä saa jo hauskannäköistä. Tuli muuten ensimmäistä kertaa fiilis, että putoaakohan tämä koko trapetsi alas, kun kahdestaan sen varassa roikuttiin. Yleensä ei ole tarvinnut sellaista pelätä.

Tämä on tosi kiva yhdistelmä, vaikka näytänkin aika urpolta. Niin kaunista, kun Riia venyy noin hyvin. Inspiroi minuakin venyttelemään. Yleensä rengastrapetsitemput näyttävät kymmenen kertaa paremmilta, jos on hyvä venyvyys, ja useisiin liikkeisiin sitä jopa vaaditaan. I'm getting there!

Tämä on ehkä jopa vieläki kivempi kuin edellinen. Enpä ole muuten itse koskaan tehnyt tuota Riian liikettä tuolla tavalla sivuttain. Lisää inspiraatiota!

Tätä kokeiltiin ihan ensimmäisenä. Perus polvitaiveroikuntakin muuttuu hauskaksi kahdestaan. Ja ei muuten kippaa rengas ympäri, kun toinen roikkuu alapuolella. On vähän pelottavaa, jos jäät ns. jumiin renkaan yläosaan, kun rengas kippaa takakautta ympäri. Siinähän sitten roikutaan, kun mistään ei voi ottaa kiinni.

Tämäkin on helppo ja hauska yhdistelmä. Sellaisia duoiluja tällä kertaa. Tästä harrastuksesta saa niin paljon iloa, ettei tosikaan. Rahaa menee paljon, mutta keksin kyllä huonompiakin tapoja käyttää rahaa. Ja onneksi äidiltä tulee aina joululahja-avustuksia ja muita. ;)

Lopuksi vielä pari random kuvaa. "Jee, teen kangasakrobatian yksinkertaisinta temppua!"


Tässä harjoittelin käsilläkävelyä eli siitä tuo mahtava asento. Eli ideana oli jättää käsinseisontaan nouseminen vähän vajaaksi ja kävellä käsillä painopisteen alle. Onnistui paremmin kuin koskaan aiemmin, jee! Ja kaverini oli sattumalta haukkana kameran kanssa.

Kaikista kuvista kiitos Taijalle.

1 kommentti: