keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Battle of the Pole 2013

En viitsi suurempia syväanalyyseja Battle of the Polesta kirjoittaa, koska on varmasti olemassa minua parempiakin tankotanssikriitikkoja. Kirjoitan kuitenkin muutaman sanan niistä kilpailijoista, jotka olivat erityisesti mieleeni.

Ensimmäisenä täytyy tietenkin mainita Vertical Clubin Laura Soikkeli. Laura ottaa aina koko lavan haltuun ja säteilee salin perimmäiseen nurkkaan saakka. Hän esiintyy joka solullaan ja nauttii siitä selvästi. Ilmeet ja eleet viimeistelevät puhtaan koreografian.

Tämäkään esitys ei ollut poikkeus. Laura teki liikkeet puhtaasti eikä ylimääräisiä käsiensiirtoja ollut. Tanko- ja lattiaosuudet olivat yhtä hyviä. Tankotanssissa koreografiat helposti lässähtävät, kun tangolta siirrytään lattialle, mutta tässä niin ei tapahtunut. Teema piti alusta loppuun saakka - Laura teki kaikki liikkeet söpöllä 50's-meiningillä. Jo Lauran treenaamista katsellessa tykästyin tuohon kohdassa 1:50 alkavaan komboon, ja yritän kovasti itsekin treenata sitä puhtaaksi. Loppupäätelmä: Ihana Laura, upea koreografia. Laura sai Miss Glamour -erityispalkinnon.

Laura on harrastanut koko ikänsä muodostelmaluistelua ja tankotanssia vajaa kolme vuotta. Tässä video:


Ja täytyy toinenkin suomalainen mainita, kun löi ihan ällikällä. Anna-Maija Nyman kisasi Kittens-sarjassa. Kittens-sarjan osallistujilla ei saa olla yhtään kisaa takana eli kaikki ovat ensikertalaisia. Anna-Maija oli heittämällä paras kaikista ja ansaitusti voittikin Kittens-sarjan. Liikkeet olivat puhtaita ja temppujen vaikeustaso aika huima, kun ajattelee, että tämä oli ihan oikeasti ns. amatöörisarja. Kyllä Anna-Maija olisi mielestäni sopinut Lionesses-sarjaankin.

Anna-Maija on siis suomalainen, mutta asunut Ruotsissa jo useamman vuoden. Hänellä on taustallaan vuosia cheerleadingia ja vain vajaa vuosi tankotanssia. Vau! Tässä video:


Ja jotta saadaan kaikki suomalaiset kisaajat samaan tekstiin, niin otetaan vielä Henriikka Roo lopuksi. Henriikka on harrastanut vuosikausia balettia ja tykkää yhdistää baletin tankotanssiin. Aika toimiva kombo. Tykkään noista suloisesti vipattavista balettijaloista. Henriikka on todella vahva ja tekee upeita voimaa vaativia liikkeitä. Tangolle hypähdys seisomaan (kohta 0:58) ja yhden käden bumerangi (kohta 2:46) ovat jo hänen tavaramerkkejään. Henriikka on myös vahva esiintyjä. Henriikka voitti viime vuoden Battle of the Polen. Tässä hänen videonsa:


Siinä muutama ajatus Battle of the Polen suomalaiskilpailijoista. Jatkan varmaankin myöhemmin vielä muistakin kilpailijoista. Venäläisiä oli paljon ja heillä oli upeita esityksiä, ja he valtasivatkin Lionesses-sarjan kaikki palkintosijat. Heistä mahdollisesti lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti